Най-сурови наказания при насилие над лекар!


| Прочетено Прочетено: 902 пъти | КоменариКоментари: 0



Най-сурови наказания при насилие над лекар!

И от Национална пациентска организация излязоха с призив цялата тежест на закона да се прилага при посегателство срещу лекар. "Здравница" публикува откритото писмо цялостно.

Уважаеми дами и господа,

Преди броени дни отново станахме свидетели на проява на особено жестока аргесия към лекар при изпълнение на служебните му задължения. Като представители на Национална пациентска организация - най-голямото пациентско обединение в България, ние не можем да останем базучастни свидетели на този акт на насилие над медик, посветил живота си на това да помага животът да се случва!

 Оценявайки обществената значимост на случилото се и чувствителността на темата, изразяваме огромното си възмущение и огорчение от всички прояви на агресия към човека. В конкретния случай, не можем да не обърнем внимание на особената тежест на деянието, тъй като агресивното поведение е насочено към лекар, който е изпълнявал служебния си дълг и е полагал грижи, за да опази два живота и да им даде възможност да поемат по нов път.

 Ние от Национална пациентска организация смятаме, че агресията към лекарите е поведение, което трябва да бъде изкоренено от обществото. Съзнателното причиняване на вреда или болка, демонстрацията на неприязън или използването на сила спрямо медиците трябва да бъде заклеймено като престъпно деяние, заслужаващо най-суровото законово наказание. Нека не забравяме, че лекарите са тези, които са посветили усилията и времето си, за да опазват нашето здраве и заслужават уважение, а не посегателство над личността им!

 Национална пациентска организация изразява своята подкрепа към д-р Албена Гагова и екипа на болница “Шейново”, като остро осъжда деянието и призовава за прилагане на цялата строгост на закона!

Припомняме, че жестокият побой над лекарка oт столичната болница "Шейново" бе извършен миналата събота. Д-р Албена Гагова е била пребита от баща на новородено бебе, защото е отказала да му даде плацентата. Минути след като приключва цезарово сечение, д-р Албена Гагова е намерена в безсъзнание.Лекарката е нападната от бащата на новороденото, след като му обяснила,че не може да му предаде плацентата на бебето, защото има установен ред за предаване на родителите.След побоя д-р Гагова е приета в болница с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето и не помни жестоките удари.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email