В УМБАЛ Св. Ив. Рилски - София ще се правят всички генетични тестове


| Прочетено Прочетено: 3517 пъти | КоменариКоментари: 0



В УМБАЛ Св. Ив. Рилски - София ще се правят всички генетични тестове

От юли  УМБАЛ “Св. Иван Рилски” - София ще предлага над 6 000 вида ДНК-тестове, за което ще е необходимо само да дадете 5 капки кръв. Изследването става готово за една до две седмици и е 100 % точно. Болницата е единственото лечебно заведение у нас, в която ще се правят всички генетични тестове. Лечебното заведение сключи договор със световната мрежа CENTOGEN.

Той бе връчен официално на директора на УМБАЛ “Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев лично от вицепрезидента на германското неврогенетично дружество проф. Питър Бауър, който е главен научен директор и член на Изпълнителния съвет в CENTOGENE.

“Това е уникална възможност за ранна диагностика и профилактика на всички заболявания, което улеснява и съкращава процеса на лечение. Не по- малко важно е, че поемането на разходите или на част от тях за генетични тестове от страна на здравната система, би спестило милиони левове в бъдеще и ще намали усложненията при диагностициране и лечение. Надяваме се и това да стане, когато докажем на практика ефективността на метода”, каза д-р Дечо Дечев.

Проф. Проф Бауър благодари на партньорите си и пожела успех на програмата в България. Той изнесе интересни статистически данни от практиката, според които голяма част от заболяванията, за които се отделя огромен финансов ресурс, всъщност често остават  недиагностицирани и неизлекувани. CENTOGEN променя именно това – дава бърза и точна диагностика, като същуствременно предлага и ефективна терапия, на база данните, с които разполага. “Ние имаме най-големия брой изследвания, които покриват всички специалности в медицината. Предоставяме най-краткия срок за самото изследване и гарантираме 100% точност”, беше категоричен проф. Бауър.

Цените на изследването са съобразени със стандарта у нас и варират между 200 и 6000 евро, като максималният пакет е фамилен. Това е най-ниската цена за изследване на генома, тъй като са елиминирани посредниците и надценките им. Всеки български лекар ще може да работи с УМБАЛ “Св. Иван Рилски”. Диагностично-консултативният център към УМБАЛ “Св. Иван Рилски” ще извършва дейностите по това изследване.

По време на презентацията  присъстваха лекари от различни специалности и директори на лечебни заведения.

Днес все още милиони пациенти страдат от погрешно поставена диагноза или недиагностицирани заболявания. Често, след месеци, години и множество скъпо струващи изследвания, пациентите и лекарите се оказват в изходна позиция, а това в някои случаи води до сериозни негативни промени в качеството на живот на пациентите.

Днес, генетичната диагностика и клиничните изпитвания откриват и разгадават с бързи темпове хиляди детайли, заложeни в нашата генетична информация. Целта винаги е една и съща - генетичното тестване трябва да помогне на хората, които страдат от неразрешени медицински проблеми. Интерпретацията на резултатите и секвенирането продължават да бъдат най-сложната и трудна част от генетичната диагностика.

„Ранната и точна диагностика са от ключово значение за пациентите, за да могат те да получат най-добрата и адекватна терапия. Когато пред нас застане пациент, ние, като лекари, сме длъжни да дадем отговор на два въпроса: От какво заболяване страда моят пациент? Как най-ефективно можем да проследим и повлияем на хода на заболяването? Когато говорим за редки заболявания особено при новородени и деца, симптомите са толкова разнообразни или рядко наблюдавани, че лекарите изпитват затруднения в диагностицирането. Технологията за цялостно геномно секвениране е един от най-изчерпателните генетични тестове, с потенциал за идентификация на почти всички форми на генетични отклонения“, казва проф. ArndtRolfs, CENTOGENE.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email