За какво е полезна активираната с кремък вода?


| Прочетено Прочетено: 2307 пъти | КоменариКоментари: 0



За какво е полезна активираната с кремък вода?

Приготвяне на активирана с кремък вода: в стъклен съд се налива пречистена във висока степен вода и се потапя късче кремък с тегло 10 – 15 грама (с тъмно- или светлосив цвят, жълтите и кафявите камъни не са пригодни), съдът се покрива с марля (срещу запрашване), поставя се на светло място (но не на преки слънчеви лъчи) за не по-малко от три дни, поддържайки температура, по-висока от +400С.

Ако водата се използва за лечебно-профилактични цели, то желателно е да престои 6 – 7 дни. Срокът на действие на кремъка не е ограничен.

Кремъкът може да се използва многократно. Преди да се залее със свежа вода, кремъкът трябва да се промива. Ако на повърхността на кремъка има напластявания, то е необходимо камъкът да се сложи за два часа в 2% разтвор на оцетна киселина. След изваждане камъкът се измива с вода, поставя се за два часа в разтвор на хлебна сода и отново се промива. Категорично е забранено варенето на камъка.

Активираната с кремък вода може да се пие без ограничения, съветва руският учен Николай Даников.

Обработете вода с кремък, преди да я употребявате за приготвяне на чай, и ще се удивите на новия му вкус. Вие ще попитате по какво активираната с кремък вода се отличава от разтопената вода. Само с това, че нейното приготвяне е по-лесно. Приготвяйте си активирана с кремък вода за себе си. Няма нищо по-просто от това да пуснете кремък във вода, да я държите в естествени условия в течение на няколко дни и да получите “еликсира на живота“ за себе си и за своите близки.

Как да намерим кремък?

Потърсете го около строителните площадки или на брега на реките. “Да се познае“, е просто. Помните ли принципа на действие на кремъчните оръжия? Използвайте същия принцип, от удара на желязо в камък ще полетят искри. Намирайки кремък, разбийте го на малки части. Колкото по-малки са парченцата кремък, толкова по-голяма е площта на съприкосновение с водата и толкова по-интензивен ще бъде процесът на насищане на водата от кремъка.

Ако искате във вашия дом да се появи еликсир на здравето, то направете така. Поставете в кухнята или на балкона няколко трилитрови банки с пречистена вода. На дъното на всяка банка пуснете няколко парченца кремък.

След няколко дни започвайте да използвате тази вода. Използваната първа банка я сложете на последно място и така постъпвайте и по-нататък. Извадените от водата камъчета кремък промивайте със студена вода и ги използвайте отново. По този начин вие винаги ще имате пет- или седемдневна вода.

Тя снижава нивото на холестерола в кръвта, подобрява работата на черния дроб, бъбреците и обмяната на веществата, помага за отделянето на жлъчния сок. Постоянната употреба на активирана с кремък вода ви избавя от гастрити, възпалителни процеси в жлъчно-чревния тракт, привежда в норма функцията на надбъбречните жлези, потиснати в резултат на дългото приемане на хормонални препарати, способства понижаването на кръвното налягане, намалява риска от развитие на сърдечносъдови

заболявания, довежда до норма не само кръвната захар при диабетици, но и снижава теглото на предразположени към напълняване хора, укрепва кръвоносните съдове, хрущялите и сухожилията, предпазва от остеопороза, способства за лечението на счупванията и костите зарастват по-бързо и без усложнения. Тази вода е полезна при жлъчно-каменна и бъбречно-каменна болест, при лечение на възпалителни процеси на отделителната, половата и стомашно-чревната система, при анемии, алкохолна зависимост, хранителни отравяния.

Активираната с кремък вода е полезно да се използва за компреси, тампони, измиване при трофични язви, измръзвания, фурункули.

С активирана с кремък вода е полезно да се обработват рани, поразени от термични, химични, механични и радиоактивни изгаряния. По този начин раните зарастват по-бързо.

Възпаление на венците – изплакване на устата с активирана с кремък вода след почистване на зъбите намалява възпалението.

Пародонтоза – намалява се кървенето на венците: напълнете устата с активирана с кремък вода, почакайте, докато се загрее, след това я глътнете. Правете това няколко пъти на ден и особено преди сън.

Грип, ангина, хрема – активираната с кремък вода убива вирусите, тъй като притежава бактерицидни свойства. Като профилактично средство в периода на грипна епидемия и други респираторни заболявания, предизвикани от вируси, е полезно да се приема вътрешно, да се накапва в ноздрите.

Злокачествените новообразувания – редовното приемане на активирана с кремък вода е полезно за предпазване от злокачествени новообразувания, възстановява и стимулира имунитета, подобрява състава на кръвта.

Измиване на главата с тази вода укрепва косата, способства за бързия растеж.

Пийте редовно активирана с кремък вода като алкална напитка и вярвайте, че тя ви носи полза, оздравяване и изцеление от многочислени болести.











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email