Отвара с мед и дафинови листа - изпитано руско средство при ревматизъм и артрит


| Прочетено Прочетено: 2389 пъти | КоменариКоментари: 0



Отвара с мед и дафинови листа - изпитано руско средство при ревматизъм и артрит

Още от древни времена хората открили чудодейното действие на меда и пчелните продукти. При настинка – чай с мед, при кашлица – мед с орехи, при болни в гърлото – мед и джинджифил и т.н. Всеки е ползвал меда и само да се подслади.

Голям брой лечебни препарати се правят от лекарствени растения, от животински и минерален произход. Сред тях са разпространени препаратите от дейността на пчелите: мед, забрус (разпечатката на питите), пчелен прашец, прополис, пчелна отрова, маточно млечице, търтеево пило, восък, восъчен молец, пчелен подмор.

Те съдържат висока концентрация от така необходимите на човека органични и минерални биологично активни вещества. Още по-голяма популярност напоследък придобиват пчелните продукти не като лекарства и препарати, а като допълнителни компоненти към хранителните продукти.

Съвременната наука, като отчита, че в днешната твърде много рафинирана храна в организма на човека често не достигат не само витамините, но и останалите незаменими вещества (макро- и микроелементи), е разработила цяла система за обогатяване на храната и довеждането й в изискваната кондиция. При това в зависимост от особеностите на организма, скритата патология или болест в момента се предлагат различни комплекси от биологично активни добавки (БАД). Потреблението им вече рязко нарасна, тъй като те действително чудесно помагат на човека. Пчелните продукти може да се отнесат към мултифункционалните добавки към храната. Затова както медът, така и прашецът, и маточното млечице успешно се внедряват в диетологията.

Ето и една рецепта, която всеки лесно може да приложи в домашни условия, при ревматизъм, артрит или друго сходно заболяване:

20 дафинови листа в 2 чаши медена вода се варят 7 – 10 минути в емайлиран съд. Кисне, докато изстине, прецежда се. Държи се в хладилник. Пие се по 1 суп. л. 3 – 4 пъти на ден 15 минути преди хранене. Ако дафиновият лист се понася добре, но няма търсения резултат, дозата се увеличава до 2 суп. л. на прием. Правят се 4 такива курса. На следващата година – 3 курса, после – на 2 и на 1 година.

В книгата „Чудодейната сила на меда” ще откриете рецепти и съвети с мед и пчелни продукти за главоболие, настинка, невралгии, артрити, грип, болки в гърба и други части на тялото, рани и навяхвания и много други.

Николай Даников -  руският автор на книги от народната медицина, обобщава всичко, което е открил за полезните действия на меда в „Чудодейната сила на меда”. Книгата е втора от този автор на българския пазар и излиза от издателство „Труд” в поредицата „Здраве от природата”.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Пчелни продукти

разгледай и поръчай Здравословни продукти при Артрит

разгледай и поръчай Здравословни продукти при Ревматизъм












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email