Може ли хомеопатията да помогне при пародонтит?


| Прочетено Прочетено: 1414 пъти | КоменариКоментари: 0



Може ли хомеопатията да помогне при пародонтит?

Пародонтитът е болест на зъбодържащия апарат. Как да се справим? Съветите са на д-р Нина Еленкова-Пападопулу.

Световната здравна организация (СЗО)  тревожно съобщава, че заболяванията на пародонта обхващат повече от половината от децата и почти цялото възрастно население на планетата. Ако още от ранна детска възраст се вземат превантивни мерки, обаче, рискът от пародонтално заболяване би се намалил многократно, а  това би имало огромен социално-здравен, психологически и икономически ефект.

Какво представляват пародонталните заболявания?
Това са група лезии, които засягат тъканите, заобикалящи и поддържащи зъбите в техните алвеоли. Гингивитът е инициалната лезия при хроничното възпаление на пародонта. Не всеки гингивит прераства в пародонтит, но всеки пародонтит  непременно е бил предшестван от гингивит.

Кои са причините за отключването на пародонтално заболяване?
На първо място това е бактериалната плака, т.е. инфекция от орален произход, най-често вследствие на лоша устна хигиена. Влияние оказват и всички системни заболявания, състояния и генетични отклонения. Диабет, бременност и полови хормони, HIV инфекциите, лекарствените терапии, като например – хидантоинова терапия при епилепсия, имуносупресорна терапия, калциевите антагонисти (трите прототипа верапамил, нифедипин и дилтиазем, използвани за лечение  и профилактика  на сърдечно–съдови заболявания), също индуцират гингивална хиперплазия и възпаление. За жалост честа причина за отключване на пародонтално заболяване могат да бъдат лошо поставени пломби,корони или мостове,около които се развива възпалителен процес.

Хомеопатията има несравнимо големи възможности, наред със стоматологичните грижи, да профилактира и лекува заболяванията на зъбодържащия апарат, наречен пародонт. Когато лекуваме човека в неговата цялост с хомеопатия, ние стимулираме жизнената  му сила и енергия, а оттук  подобряваме неговото психо-емоционално, умствено и физическо състояние .

Хомеопатичното лечение може да се приложи при всички стадии на пародонтит – и остри, и хронични, както и като профилактика. Оздравителният процес е много по-кратък от стандартното лечение, а рискът от усложнения намалява многократно.

Повече по темата можете да прочете на www.homeopatiya.org

Коя е д-р Нина Еленкова-Пападопулу?
Д-р Нина Еленкова-Пападопулу  е лекар по Детска дентална медицина и дипломиран лекар по класическа хомеопатия в Международната академия по хомеопатия на Джордж Витулкас ; специалист по Шуслерова терапия , Бахова цветотерапия, Австралийски цветни есенции ; сертифициран терапевт по ТЕС(Техника за емоционална свобода) и Пренареждане на матрицата , Пайда- Ладжин – терапевт.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email