Какво представлява методът Силва?


| Прочетено Прочетено: 960 пъти | КоменариКоментари: 0Какво представлява методът Силва?

„Здравница” продължава с  рубриката, в която ви запознава с големите имена на медицината и лечителското изкуство.

Лаура Силва, дъщеря на Хосе Силва, основател на метода Силва, пристига в България за отбелязване на 50-годишнината от създаването на метода Силва. На 16 ноември от 18 до 22 ч. в 6а зала на НДК Лаура Силва ще присъства на тържеството по повод юбилея, както и ще изнесе лекция на тема , Как да осъществим мечтите си?”

Хосе Силва е изследвал биографията на много велики хора като Леонардо да Винчи, Едисън, Айнщайн и др., които са стигнали до много от откритията си в едно особено състояние на тялото и по-специално на мозъка – а именно: състоянието, когато тялото е отпуснато и човек е съсредоточен в една мисъл и когато мозъкът пулсира с една честота, която е вселенска – вълните Алфа на мозъка. През 1982 г. американският учен д-р Спери получи Нобелова награда за своето откритие: че на двете мозъчни полукълба са свойствени различни функции. Когато сме будни и активни, мозъкът ни пулсира главно с честотата Бета – между 14 и 21 херца. Тогава възприемаме околния свят главно с петте си външни сетива и е по-активно лявото полукълбо на мозъка. На него са присъщи функции като аналитичност, последователност, логика, реч, фокусирано виждане. Изследванията на така наречения коефициент на интелигентност ни дават представа именно за това колко добре използваме тези функции на мозъка.

Когато се отпускаме и се озовем в състоянието преди заспиване, мозъкът ни забавя своите вълни и започва да пулсира с по-ниски честоти – между 7 и 14 херца. Това са вълните Алфа на мозъка. Тогава се активизират дясното полукълбо и вътрешните ни субективни сетива, чрез които сънуваме, мечтаем, спомняме си и можем да планираме своето бъдеще. Имаме по-силна интуиция, проницателност, виждаме цялостната картина(Гещалт), повишена емоционалност и съзидателност. Имаме по-висока степен на емоционална интелигентност.Учени от Харвардския университет доказаха, че когато се намираме в това познато на всички състояние, се възобновяват клетките. Тялото ни се лекува. За съжаление, повечето хора се задържат за кратко време в това състояние. Обикновено след това заспиват или след като се събудят, бързо излизат от Алфа нивото и мозъкът им започва да пулсира на Бета честоти и не се възползват от това така благоприятно за тялото и психиката състояние.

Целта на всички видове медитация е достигането и задържането на това състояние на нивото Алфа с будни външни сетива, при което се разширява съзнанието и са активни и двете полукълба на мозъка. Медитиращите го постигат, съсредоточавайки се в една картина – мандала, пламък на свещ; в един звук и т.н. Това е пасивна медитация.

Методът Силва е динамична медитация. Чрез 16-те мисловни упражнения научваме бързо и лесно да се отпускаме и да се съсредоточаваме върху целите, които искаме да постигнем, върху ограничаващите ни убеждения и вредните навици, които заменяме с положителни. Научаваме се да заспиваме без сънотворни, да се будим без будилник, да помним и разбираме сънищата си, да запомняме по-добре прочетен или чут материал, да се освобождаваме от главоболието, да програмираме ума си, за да ни намери нужната информация за решаването на някой проблем.

Методът Силва е помогнал на милиони хора по света да подобрят живота си. Преподава се в над 100 държави на повече от 30 езика, в училища, колежи, университети. Много от водещите фирми в света обучават персонала си на този метод. Много известни изследователи, творци и спортисти дължат успеха си на мисловните упражнения, които са усвоили на семинара.

В България има курсисти, които след семинара разкриха скритите способности, които имат, започнаха да рисуват, да пишат стихове, излекуваха се от тежки болести, подобриха отношенията си с околните, постигнаха успехи в работата.

„Аз лично се обърнах към Метода Силва в момент, когато страдах от тежка депресия и бях развил една непоносима алергия. След семинара промених мисленето си и животът ми също се промени. Така през 1992 г. с гръцкия преподавател решихме да започнем семинарите в България с желанието да помогнем на хората в момент, когато нещата в България бяха доста трудни. В началото четях упражненията и превеждах, а от 1997 г. започнах да водя основния курс”, споделя Лаура Силва.

Защо е толкова важна промяната в мисленето и усвояването на техниките на метода Силва?

Живеем в свят, където всичко е енергия. Една много малка част от нея възприемаме с петте си сетива. Нашият начин на мислене определя как се свързваме с нея. Човешкият мозък е предавател и приемник на енергия. От нашите мисли, думи и действия зависи с кои енергии ще се свържем. От тях зависи и енергията, която достига до всяка една клетка на нашето тяло. Когато те са положителни, всяка една клетка получава положителна енергия и функционира по най-полезния за нас начин. Когато ни владеят негативни мисли и чувства, страдат първо нашите клетки. Променя се ДНК информацията на клетката. В Америка бяха публикувани някои много интересни изследвания. Първото доказва влиянието на нашите мисли и чувства върху клетката даже когато тя е на стотици километри от тялото. Изследователи твърдят, че НАСА работи върху подобни експерименти, защото изпратеният от Марс до Земята сигнал пътува 20 минути, докато клетката, взета от космонавта, ще реагира мигновено.

Второто изследване показва промяната в ДНК на един човек в зависимост от неговите мисли и чувства. Когато те са положителни, структурата на ДНК е по-отпусната, което обяснява и защо негативните мисли и емоции могат да ни разболеят.

Третото и може би най-важно изследване показва как ние влияем на енергийното поле, от което сме съставени. Експериментът е следният:

От една тръба е отнет въздухът. В създадения вакуум са останали само фотони. Били са заснети. Както се е очаквало, картината е показвала едно хаотично разположение в пространството. После е била вкарана човешка ДНК. Заснетите впоследствие фотони са били подредени в особена форма, подобна на синусоида. След това човешката ДНК е била отстранена и фотоните са били отново заснети. Картината е била подобна на предишната. Енергийното поле е било повлияно и от присъствието на човешка ДНК.

Какво пречи на хората да се свързват успешно с това поле и да се възползват от положителните му енергии?


Учените от Харвардския университет твърдят, че за да може една мисъл да въздейства, трябва да сме съсредоточени в нея повече от 25-30 секунди. Обикновено хората не се задържат повече от 6-7 секунди. Може би изключение правят само онези, които страдат от мании, фобии и страхове. Въображението им е толкова силно, че често превръщат своите мисли в действителност. По подобен начин, когато сме съсредоточени върху положителни мисли и имаме положителни емоции, можем да променим живота си към по-добро.

Така семинарът започва с едно духовно пречистване, което има за цел да се освободим от всички умствени „боклуци”. С всяко следващо упражнение се повишава концентрацията и можем по-дълго време да се задържаме върху положителни мисли и цели. Научаваме се и да се отпускаме контролирано навсякъде и по всяко време и да достигаме лесно и да се задържаме в това особено и гениално състояние – нивото Алфа на мозъка и по точно 10-те херца. Това е нашата връзка с вселенския интернет.

Така можем да променим не само живота си, но и да повлияем за промяната на света, в който живеем. Можем да сътворим един по-добър живот за нас и за тези, които ще дойдат. Можем да станем СЪ-ТВОРЦИ, обобщава Лаура Силва.

Съвет на Здравница

прочети още Елизабет Блакуел или трудният път на жените в медицината

прочети още Дядо Влайчо и неговите съвети за здраве

прочети още Калните бани за здраве у нас и техният родоначалник

прочети още Какво знаем за диетите на Озава?

прочети още Как д-р Бах стигна до извода, че се лекува пациента, а не болестта?

прочети още Как д-р Ливинтстън откри билката строфантус?

прочети още Как бе създаден тритомника?

прочети още Ботаникът, който нарече домата помидор

прочети още Кой е откривателят на маскираната хранителна алергия?

прочети още Кой е личният лекар на императрица Мария Терезия?

прочети още Местната упойка - посрещната с ледено мълчание от лекарското съсловие

прочети още Гален - придворният лекар на Марк Аврелий

прочети още Рентген - прадядото на модерния скенер

прочети още Кой е бащата на модерната химиотерапия?

прочети още Най-благородният очен лекар

прочети още Кой е бил личният лекар на Гьоте?

прочети още Руски кибернетик въвел метода на единствения флакон в хомеопатията

прочети още Децата на кои български фамилии са учили медицина във Виена?
Акценти от ЗдравницаЦентър за асистирана репродукция отвори врати в София

Център за асистирана репродукция отвори врати в София

Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда интегрира иновативни практики, най-модерни технологии, както и професионализма и опита на екипа в съчетание с човешка съпричастност и индивидуални решения....още

Защо наричат Грегор Мендел „баща на генетиката”?

Защо наричат Грегор Мендел „баща на генетиката”?

„Здравница” продължава с рубриката, в която ви запознава с големите имена на медицината и лечителското изкуство, чийто принос е позабравен в наши дни. Днес ще разгледаме историята на Грегор Мендел - човекът, открил основните принципи на наследствеността....още

10 най-ефективни рецепти при труднозарастващи рани при диабет

10 най-ефективни рецепти при труднозарастващи рани при диабет

Диабетиците знаят, че трябва да държат под око не само нивата на кръвната си захар, но и състоянието на ходилата си, защото малки наранявания може да им докарат големи проблеми....още

Червеният лозов лист помага в битката срещу разширените вени

Червеният лозов лист помага в битката срещу разширените вени

Лозовият лист е бил прилаган още в миналото при проблеми с вените, и особено червеният лозов лист, който е специален сорт и се отглежда за целите на фитотерапията....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз (350 гр.) Сироп от черен бъз (350 гр.)

Черен бъз се прилага: при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица....


Цена: 5.50 лв.


Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №12 (при хипертония)
Билкова смес №12 (при хипертония)

Телешки колаген, Здравница
Телешки колаген, Здравница

Рибен колаген, Здравница
Рибен колаген, Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email