Учени от цял свят дискутираха в София уникалните свойства на водата


| Прочетено Прочетено: 478 пъти | КоменариКоментари: 0Учени от цял свят дискутираха в София уникалните свойства на водата

На 6 октомври 2016г., в 9:30 ч. в Правителствената „Резиденция Бояна“ се проведе официалното откриване на XI – та Международна научна конференция “Химия, физика и биология на водата“ (www.waterconf.org), която е висока и заслужена форма на признание за националния научен принос и уникалните природни ресурси в България.

Регистрираните участници са водещи изследователи на уникалните свойства на водата, нейната клъстерна структура и памет. В залата се събраха над 160 световно признати учени, нобелови лауреати, преподаватели от престижни университети и научни институти, предприемачи, мениджъри на фирми и организации, от четири континента, представители от над 60 държави.

Поздравителни адреси към участници изпратиха Президента на ЮНЕСКО Комюнити Асоциация, Българските Министри на Туризма, на Околната среда и водите, на Младежта и спорта. В залата присъстваха съветникът на Министър Кралев и общински съветници на Столична Община, представители на Общинско предприятие „Туристическо обслужване“, което осигури за участниците тур на София и в културната програма с ансамбъл „Средец“, който ще си партнира с прекрасните малчугани от читалище „Драгалевци“, а откриването на Гала вечерята ще бъде открита с изпълнение на „Огнен воден танц“ от отбора по синхронно плуване на „Спарта 2000“.

Церемонията по официалното откриване завърши с връчването на почетните звания „Глобален WellnessПосланик“ на Проф. Джералд Полак, Проф. Румяна Ценкова, Проф. Антон Антонов. Наградените са определени в партньорство на българските представители в организационния комитет,Столична община и Национална спортна академия „В. Левски“. Наградите връчи доц. Бистра Димитрова – Президент на GlobalWaterHealth.

Организационният комитет е съставен от международен консорциум с разпределени отговорности. Проф. ДжералдПолак- лидер в науката за водата, преподавател във Университета Вашингтон, международно признат изследовател е научния директор и председател на конференцията. Той прави избора на лекторите, които се подбират според научните статии публикувани в престижни научни списания с импакт фактор. Негова е отговорността и при подбора на младите учени и докторанти, чието участие се спонсорира от международната организация DST фонд. Преди 2 месеца Проф. Полак основа първия в света Института за рискови научни изследвания на САЩ (http://www.theinstituteforventurescience.org/), където е назначен за Мениджър Директор.

Заслугите за преместването на конференцията в България е на първо място аргументираната подкрепата на Нобеловият лауреат проф. ЛюкМонтание от Франция, на второ място съгласието на международния организационен комитет и на трето място безспорните предимства на българските минерални води, които удивяват международните изследователи с уникалните си състав и лечебни свойства. В продължение на седем поредни години Град Сиатъл (САЩ) бе традиционният домакин. В България домакини на Конференцията у нас са Боровец, Пампорово, Златни пясъци и през тази година София.

В организационния консорциум, България е представена от ГлобълБиоМед и Клъстерната платформа „Водата за глобално здраве“ (GlobalWaterHealthwww.globalwaterhealth.org) – Сертифициран партньор на ООН в световната кампания „Ден на водата“, основана от магистрите и докторантите на Национална Спортна Академия „В. Левски“ в акредитираните програми в ОКС „бакалавър и „магистър“ по Wellness&Spa&Thalasso култура, в професионално направление 7.6 Спорт и 7.5 Здравни грижи.

Водата е базовия продукт за създаването на иновативни методики, въздействия и услуги за Wellness&Spa&Thalasso Индустрията. България е първата държава в света изградила образователен модел за Wellness&Spa култура от 8-ми клас до ОНС „Доктор“ с общ обем от 20100 часа специализирано обучение. В Европа само Австрия има акредитирани академични програми преди България, но нямат пълен образователен вертикал.

Престижният форум демонстрира авангардно ниво при използване предимствата на съвременните информационни технологии, с което се превърна в глобален модел за подражание в разпространяване на научна информация, която до момента е достигнала до близо 26 000 души в социалните мрежи и живото излъчване през 4-те дни. Логистиката по директното предаване в YouTube се осигурява от млади български специалисти.

Проф. Джералд Полак създаде в САЩ,със своите специалисти ръководени от Джереми Пфейфер,  уникален рекламен клип за България, който може да се види на: https://youtu.be/f26GZMpLah8, по материали предоставени и систематизирани от GlobalWaterHealth.

Тази година, София стана средище за обмен на иновативна информация и добри международни практики между  водещи изследователи на уникалните свойства на водата, нейната памет и способност за пренос на информация. Сериозно научно постижение за медицината на бъдещето е така нареченото IC (Ай Си) копие на водата. Този научна иновация има приложение при възстановяването на спортисти, в нови материали за индустрията, в земеделието, напояването и много други.

Партньори по медийното отразяване на този световен форум е Нова телевизия, предаването на „Кафе“, което на 7 октомври прави директно включване с интервю на Проф. Джералд Полак, Проф. Румяна Ценкова, Проф. Антон Антонов, който подарява с автограф, новоиздадената си книга „Вода“ на български и английски език, на участниците във форума.Партньори в разпространяването на информацията са още БТА, БНТ, в. Стандарт, Портал 12, Класа.бг, Черга.бг, Здравница, Фейсбук страниците на конференцията, и партньорската мрежа на GlobalWaterHealthotWellness институтите: България, Кауай, Македония и Черна Гора, Балканския клъстер за здравен, Wellness&Spaтуризъм, Здравния клъстер и МедикълSpa асоциацията на Черна Гора, Българската асоциация по геомедицина и геотерапия, Int.BrandKristoff.

Проф. Джералд Полак създава с Джереми Пфейфер, видео банка с интервюта на селектирани експерти. Проявен бе голям интерес към съставения на английски Колективните усилия на всички партньори по разпространяването на информацията за форума и рекламата за България се очаква да достигне до над 50 000 лица.


Акценти от ЗдравницаУрологът д-р Емил Петков: Уголемената простата не влияе върху сексуалните възможности на мъжа

Урологът д-р Емил Петков: Уголемената простата не влияе върху сексуалните възможности на мъжа

Един от честите въпроси, които пациентите задават е дали уголемената простата намалява сексуалната функция и може ли тя да бъде възстановена чрез медикаменти или хранителни добавки? Д-р Петков дава изчерпателни отговори по тази тема....още

Пациентска история: Как се живее с мултиплена склероза?

Пациентска история: Как се живее с мултиплена склероза?

Андрей Аврамов е диагностициран с пристъпно-ремитентна МС преди 16 г. През първите дванайсет години е лекуван с интерферони, копаксон, митоксанртон и е опитвал множество други алтернативни терапии с незадоволителен ефект....още

В Бургас преглеждат безплатно деца за гръбначни изкривявания и спортни травми

В Бургас преглеждат безплатно деца за гръбначни изкривявания и спортни травми

Кампания за предотвратяване на гръбначни изкривявания и други ортопедични проблеми при децата започва в УМБАЛ Бургас. Запишете детето си, ако имате съмнения за гръбначни изкривявания, предходна документация и изследвания....още

Доказаните рецепти на Джуна при кашлица

Доказаните рецепти на Джуна при кашлица

Здравница ви предлага шест от рецептите на Джуна при кашлица. Повечето от рецептите си Джуна знае от Ванга, но е добавила към тях и познанията на руската билкова школа....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колаген Форте, Здравница Колаген Форте, Здравница

Колаген Форте подпомага доброто здраве на ставните връзки, съединителната тъкан, поддържа мекотата в движенията и еластичността на кожата, ноктите и к...


Цена: 38.00 лв.


Телешки колаген, Здравница
Телешки колаген, Здравница

Картофено брашно, Здравница
Картофено брашно, Здравница

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Рожково брашно, Здравница
Рожково брашно, Здравница

Рибен колаген, Здравница
Рибен колаген, Здравница

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email