Учени от цял свят дискутираха в София уникалните свойства на водата


| Прочетено Прочетено: 616 пъти | КоменариКоментари: 0Учени от цял свят дискутираха в София уникалните свойства на водата

На 6 октомври 2016г., в 9:30 ч. в Правителствената „Резиденция Бояна“ се проведе официалното откриване на XI – та Международна научна конференция “Химия, физика и биология на водата“ (www.waterconf.org), която е висока и заслужена форма на признание за националния научен принос и уникалните природни ресурси в България.

Регистрираните участници са водещи изследователи на уникалните свойства на водата, нейната клъстерна структура и памет. В залата се събраха над 160 световно признати учени, нобелови лауреати, преподаватели от престижни университети и научни институти, предприемачи, мениджъри на фирми и организации, от четири континента, представители от над 60 държави.

Поздравителни адреси към участници изпратиха Президента на ЮНЕСКО Комюнити Асоциация, Българските Министри на Туризма, на Околната среда и водите, на Младежта и спорта. В залата присъстваха съветникът на Министър Кралев и общински съветници на Столична Община, представители на Общинско предприятие „Туристическо обслужване“, което осигури за участниците тур на София и в културната програма с ансамбъл „Средец“, който ще си партнира с прекрасните малчугани от читалище „Драгалевци“, а откриването на Гала вечерята ще бъде открита с изпълнение на „Огнен воден танц“ от отбора по синхронно плуване на „Спарта 2000“.

Церемонията по официалното откриване завърши с връчването на почетните звания „Глобален WellnessПосланик“ на Проф. Джералд Полак, Проф. Румяна Ценкова, Проф. Антон Антонов. Наградените са определени в партньорство на българските представители в организационния комитет,Столична община и Национална спортна академия „В. Левски“. Наградите връчи доц. Бистра Димитрова – Президент на GlobalWaterHealth.

Организационният комитет е съставен от международен консорциум с разпределени отговорности. Проф. ДжералдПолак- лидер в науката за водата, преподавател във Университета Вашингтон, международно признат изследовател е научния директор и председател на конференцията. Той прави избора на лекторите, които се подбират според научните статии публикувани в престижни научни списания с импакт фактор. Негова е отговорността и при подбора на младите учени и докторанти, чието участие се спонсорира от международната организация DST фонд. Преди 2 месеца Проф. Полак основа първия в света Института за рискови научни изследвания на САЩ (http://www.theinstituteforventurescience.org/), където е назначен за Мениджър Директор.

Заслугите за преместването на конференцията в България е на първо място аргументираната подкрепата на Нобеловият лауреат проф. ЛюкМонтание от Франция, на второ място съгласието на международния организационен комитет и на трето място безспорните предимства на българските минерални води, които удивяват международните изследователи с уникалните си състав и лечебни свойства. В продължение на седем поредни години Град Сиатъл (САЩ) бе традиционният домакин. В България домакини на Конференцията у нас са Боровец, Пампорово, Златни пясъци и през тази година София.

В организационния консорциум, България е представена от ГлобълБиоМед и Клъстерната платформа „Водата за глобално здраве“ (GlobalWaterHealthwww.globalwaterhealth.org) – Сертифициран партньор на ООН в световната кампания „Ден на водата“, основана от магистрите и докторантите на Национална Спортна Академия „В. Левски“ в акредитираните програми в ОКС „бакалавър и „магистър“ по Wellness&Spa&Thalasso култура, в професионално направление 7.6 Спорт и 7.5 Здравни грижи.

Водата е базовия продукт за създаването на иновативни методики, въздействия и услуги за Wellness&Spa&Thalasso Индустрията. България е първата държава в света изградила образователен модел за Wellness&Spa култура от 8-ми клас до ОНС „Доктор“ с общ обем от 20100 часа специализирано обучение. В Европа само Австрия има акредитирани академични програми преди България, но нямат пълен образователен вертикал.

Престижният форум демонстрира авангардно ниво при използване предимствата на съвременните информационни технологии, с което се превърна в глобален модел за подражание в разпространяване на научна информация, която до момента е достигнала до близо 26 000 души в социалните мрежи и живото излъчване през 4-те дни. Логистиката по директното предаване в YouTube се осигурява от млади български специалисти.

Проф. Джералд Полак създаде в САЩ,със своите специалисти ръководени от Джереми Пфейфер,  уникален рекламен клип за България, който може да се види на: https://youtu.be/f26GZMpLah8, по материали предоставени и систематизирани от GlobalWaterHealth.

Тази година, София стана средище за обмен на иновативна информация и добри международни практики между  водещи изследователи на уникалните свойства на водата, нейната памет и способност за пренос на информация. Сериозно научно постижение за медицината на бъдещето е така нареченото IC (Ай Си) копие на водата. Този научна иновация има приложение при възстановяването на спортисти, в нови материали за индустрията, в земеделието, напояването и много други.

Партньори по медийното отразяване на този световен форум е Нова телевизия, предаването на „Кафе“, което на 7 октомври прави директно включване с интервю на Проф. Джералд Полак, Проф. Румяна Ценкова, Проф. Антон Антонов, който подарява с автограф, новоиздадената си книга „Вода“ на български и английски език, на участниците във форума.Партньори в разпространяването на информацията са още БТА, БНТ, в. Стандарт, Портал 12, Класа.бг, Черга.бг, Здравница, Фейсбук страниците на конференцията, и партньорската мрежа на GlobalWaterHealthotWellness институтите: България, Кауай, Македония и Черна Гора, Балканския клъстер за здравен, Wellness&Spaтуризъм, Здравния клъстер и МедикълSpa асоциацията на Черна Гора, Българската асоциация по геомедицина и геотерапия, Int.BrandKristoff.

Проф. Джералд Полак създава с Джереми Пфейфер, видео банка с интервюта на селектирани експерти. Проявен бе голям интерес към съставения на английски Колективните усилия на всички партньори по разпространяването на информацията за форума и рекламата за България се очаква да достигне до над 50 000 лица.


Акценти от ЗдравницаЦентър за асистирана репродукция отвори врати в София

Център за асистирана репродукция отвори врати в София

Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда интегрира иновативни практики, най-модерни технологии, както и професионализма и опита на екипа в съчетание с човешка съпричастност и индивидуални решения....още

Защо наричат Грегор Мендел „баща на генетиката”?

Защо наричат Грегор Мендел „баща на генетиката”?

„Здравница” продължава с рубриката, в която ви запознава с големите имена на медицината и лечителското изкуство, чийто принос е позабравен в наши дни. Днес ще разгледаме историята на Грегор Мендел - човекът, открил основните принципи на наследствеността....още

10 най-ефективни рецепти при труднозарастващи рани при диабет

10 най-ефективни рецепти при труднозарастващи рани при диабет

Диабетиците знаят, че трябва да държат под око не само нивата на кръвната си захар, но и състоянието на ходилата си, защото малки наранявания може да им докарат големи проблеми....още

Червеният лозов лист помага в битката срещу разширените вени

Червеният лозов лист помага в битката срещу разширените вени

Лозовият лист е бил прилаган още в миналото при проблеми с вените, и особено червеният лозов лист, който е специален сорт и се отглежда за целите на фитотерапията....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр. Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр.

Канелата притежава общоукрепващо имунната система свойство, помага за понижаване на кръвната захар, възбужда апетита, спомага за храносмилането....


Цена: 9.00 лв.


Телешки колаген, Здравница
Телешки колаген, Здравница

Рибен колаген, Здравница
Рибен колаген, Здравница

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email