От 6 до 9 октомври София ще е домакин на XI–та Международна научна конференция, посветена на водата (част 1)


| Прочетено Прочетено: 2151 пъти | КоменариКоментари: 0



От 6 до 9 октомври София ще е домакин на XI–та Международна научна конференция, посветена на водата (част 1)

Броени дни остават до престижен международен форум. От 6 до 9 октомври 2016 г., София ще е домакин на XI – та Международна научна конференция, посветена на водата.

Правителствената „Резиденция Бояна“ ще бъде средище за обмен на иновативна информация и добри международни практики между  водещи изследователи на паметта на водата, в която ще вземат участие световно признати учени и нобелови лауреати, преподаватели от престижни университети и научни институти, предприемачи, мениджъри на фирми и организации, политически лидери и други, от четири континента, представители от над 55 държави.

Провеждането на  XI – та Международна научна конференция ще е под надслов “Химия, физика и биология на водата“(www.waterconf.org) . Форумът е признание за националния научен принос и уникалните природни ресурси в България. Град Сиатъл (САЩ) бе традиционният домакин на конференцията в продължение на 9 поредни години.

Престижният форум ще бъде председателстван от проф. Джералд Полак - лидер в тази област на познанието, преподавател във Университета Вашингтон,  международно признат учен - мениджър директор на Института за рискови научни изследвания на САЩ (www.theinstituteforventurescience.org).

Генерален спонсор и главен организатор на събитието е Фонд „ДСТ“- международно сдружение с нестопанска цел. Съорганизатор от България e „Глобал Биомед АйТи“ ООД, към който за първа година се присъедини и Клъстерната платформа „Global Water Health“ (www.globalwaterhealth.org) – Сертифициран партньор на ООН в световната кампания „Ден на водата“. Предвиден е широк медиен отзвук, свързан с VIP гостите, сред които Нобеловият лауреат проф. Люк Монтание от Франция.

Сред презентаторите се откроявят Серж Кернбах, Cybertronica Research - Германия, който ще  говори биологични и електрохимични сензори в измерването на информационната страна на материята.

Алекс Поуп, работил за НАСА още от времето на кацането на човек на Луната и оттеглил се през 2007 г., а след това специализирал климатология ще представи доклад на тема: „Ледът по сушата –теорията за климата на Поуп”.

Анибал ДиСалво, д-р по физикална химия в университета Сантяго дел Естеро- Аржентина ще презентира за акваомиката.

Експертката Антонела де Нино от Италианската национална агенция за нови технологии, енергия и  устойчиво икономическо развитие ще говори за двуфазната структура на течната вода.

Особен интерес се очаква да предизвика и лекцията на Берн Крьоплин, ТАО груп от Германия за  паметта и тайните на водата.

Еспертът Курт Халберг ще сподели опит за водния вортекс, а Ернст Цурхер от Бернския университет за приложни науки, Швейцария  за поемането на вода от целулозата като индикатор за изменчивост на качеството на водата.

Лектор ще е и Естел дел Рио, която ще представи : „ Клетъчна комуникация чрез течни кристали”.

Експертът Франциско Кол Санчес от Испания ще запознае присъстващите с  морската терапия - история и най-новите проучвания.

Гари Робърт Бюкенън, който  има собствен патентован метод „SONATHERAPY” – революционна нова лекуваща технология, която вкл. светлина, цвят,  звук,  вода и нежни енергии  ще държи лекция на тема : „Лекуващите потенциали на звука в съседните ни до тялото води.”

Джеймс и Дезире Хъртак от Академия за науката за бъдещето ще говорят за оксиводород и изследването на  Брауновия газ.

Друга интересна презентация ще е на експерта Джон Стюарт от Великобритания за холографските свойства на водата.














Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email