Семейство от Русе празнува 65 години семеен живот


| Прочетено Прочетено: 2268 пъти | КоменариКоментари: 0



Семейство от Русе празнува 65 години семеен живот

65 години семеен живот отпразнуваха сем. Рускови, заедно със своите деца, внуци и правнуци. Мария е на 85 години, а нейният съпруг Борис е на 90. Цялото семейство отбеляза здравината, силата и непреходността на 65-годишния съвместен живот.

Баба Мария казва, че никога не е имала сватбено тържество и че години наред си е мечтаела за това, което днес нейните деца и внуци й подариха в знак на благодарност за положените през годините усилия и лишения в името на семейството.

На церемонията те подновиха своите брачни обети, като замениха старите си пръстени с нови и положиха подписи в знак на съгласие отново да бъдат съпруг и съпруга.

В края на сватбеното тържество беше прочетен и поздравителен адрес от кмета на община Русе Пламен Стоилов, който пожела на семейство Рускови още много години щастлив семеен живот, в който да продължават да се подкрепят, обичат и уважават.

Когато вълнението премина баба Мария разказа своята 65 –годишна история на любов и разбирателство и заяви, че няма нищо по-важно от тези две неща, за да съхраниш семейното огнище.

Мария е родом от с. Липница, край Ботевград, а Борис от Петревене, Ловешко. Запознават се в Русе през 1950 г., а през 1951 г. вече са съпрузи. На следващата година се ражда първото им дете – Надежда, а четири години по-късно, през 1955 г. и техният син – Милко. Когато попиташ баба Мария кой е първият и спомен с Борис, кое я е накарало да се влюби в него тя категорично казва „Той беше много начетено момче, познаваше из основи класическата литература. Сядахме и се потапях в неговия свят, разказваше ми толкова интересни истории, които ме плениха“. По онова време и двамата били учители, като през 60-те Мария става директор на русенското училище „Ангел Кънчев“, а Борис ръководел училището в Сваленик.

Днес имат 2 деца, 5 внуци и 5 правнука, като още 2 са на път.

На церемонията, по някое време, баба Мария се обръща към своите гости с думите „Благодарна съм, че съдбата ми отреди такова момче, което винаги ме е обичало и подкрепяло. Няма нещо, което да съм поискала и да не съм го получила. Виждате ли тази рокля? –пита децата. Преди години, разхождаме се ние и на витрината на един магазин много харесах този плат (показва роклята си). Борис искаше да влезем да го купим, но аз му казах, че не е нужно и тръгнахме. На следващия ден се прибирам от работа и какво да видя, Борис ми беше купил плата от витрината. Това е моето момче и моята любима рокля.“ – разказва с блясък в очите баба Мария.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email