Пречистете водата с витамин С


| Прочетено Прочетено: 2173 пъти | КоменариКоментари: 0



Пречистете водата с витамин С

Здравословна вода за здраво тяло! Тялото ни е изградено предимно от вода, която е канал за всички физични и химични промени в него. Тялото на новороденото бебе се състои от 97% вода, тялото на здрав възрастен човек – от 75% вода, а с процеса на остаряването ние обикновено се дехидратираме и тогава водата достига до 65% от тялото ни. Мозъкът съдържа около 75% вода, костите – 22%, и дори зъбният емайл съдържа 2% вода.

Ние зависим от водата като катализатор, транспортна система, за поддръжката на телесната си температура и за снабдяването с храни телни вещества или електрични импулси. Ако не пием достатъчно вода, ние се дехидратира ме. Ако се дехидратираме, има вероятност да страдаме от различни видове заболявания.

Малцина от нас имат достъп до напълно здравословна и незамърсена вода. Но не бива да допускаме  да страдаме от сериозни здравословни проблеми пора ди водата, която пием от водопроводната мрежа. Ако имате съмнения относно качеството на питейната си вода, просто добавяйте 1 ч.л. лъжица витамин С на прах на всеки литър вода. Това ще подпомогне поддържането на подходящо киселинно ниво на водата и ще я направи по-лесна за усвояване от организма. Това съветва Чарли Райли, автор на книгата „Лечебните енергии на водата“( ИК”Труд”)

Тялото е съвкупност от трилиони клетки, отделени и изпълнени с воднисти течности, чийто баланс е ключът към здравето ни. Човек може да оцелее няколко седми ци, без да яде твърда храна, но без вода той се дехидра тира и умира само за няколко дни. Загубата на дори 2% от вода в междуклетъчното пространство, може да означава 20% намаляване на енергийните нива. Трябва да пием около 8 чаши вода на ден, за да поддържаме добро здраве. Няма нищо противоречиво в твърдението, че наше то здраве зависи от обмена на електрони или обмена на енергия в телата ни.

Здравата клетка приема хранителни вещества от водата в извънклетъчното пространство, водата вътре в  клетката и в извънклетъчното пространство се балансира посредством процеса на осмоза през мембраната на клетъчната стена. Водата, заобикаляща клетката, трябва да има по-ниска концентрация от тази вътре в самата клетка, за да може водата извън клетката да извлече токсините от водата във вътрешността на клетката.

Алкохолът, чаят, кафето и газираните напитки са диуретици. Те не добавят към приема на течности, а го намаляват. Ако пиете твърде много от някой от тези диуретици, ще се наложи да пиете повече, а не по-малко вода. Здравето на клетките в тялото ни се поддържа чрез постоянен процес на обновление. Съществува пряка зависимост между степента на чистота на водата, ефективната регенерация на клетките в човешкото тяло и  процеса на стереене. Една древноиндийска техника, “кая калпа”, спира и дори довежда до обрат в процесите на стареене чрез пост и пиене на здравословна вода, за да се подпомогне физическото прочистване, което подкрепя практиките на медитация.

Полезни съвети:

1. Не позволявайте на децата си да привикват да пият плодови сокове от кутия или газирани напитки. Вместо това научете децата си да поставят резенче лимон във водата, която пият. Помогнете на децата си да изградят здравослов- ни навици за пиене.

2. Винаги дръжте кана филтрирана вода в хладилника или инсталирайте филтър за питейна вода до кухненската си мивка.

3. Не оставяйте децата си да добавят лед към водата – питейна вода с твърде ниска температу ра може да предизвика шок в организма.

4. Започнете деня си с чаша вода, най-добре гореща. Тя промива бъбреците и детоксикира организма ви (всички системи в тялото) за предстоящия ден.

5. Пийте поне 8 чаши вода на ден. Ако е възможно, пийте филтрирана вода – колкото по-здравословна е водата, толкова по-лесно се усвоява от организма ви.

6. Вслушвайте се в тялото си. Не яжте, когато не сте гладни. Вместо това изпийте чаша вода.

7. Научете се да разпознавате какво ви казва тялото – ако страдате от главоболие, стомашни болки, умора или много други често срещани проблеми, преди да потърсите друго лекарство, опи- тайте да изпиете чаша гореща вода.

8. Изпивайте чаша вода половин час преди хранене. Не пийте вода по време на хранене.

9. Вие усвоявате водата от храната, която поемате, затова яжте по възможност органично произ- веждана храна – водата в нея не е замърсена.

10. Ако се чувствате стресирани или притеснени, изпийте чаша вода. Това ще помогне на телесните ви течности да протичат по-плавно и със сигурност ще ви успокои.

11. Яжте разумно. Не е необходимо да броите калориите, въглехидратите или мазнините, но внимавайте и спазвайте добра хигиена на хранене: черният ви дроб трябва да филтрира и разгражда всяка бактерия или вирус от храната и напитки- те, които поемате, затова пийте голямо количество прясна вода и не прекалявайте с консервираните и пакетираните храни.

12.Не пийте твърде много чай, кафе или алкохол. Ако прекалите с някое от тях, пийте повече вода, за да компенсирате действието им.

Завършете деня с чаша вода, съветва  още Чарли Райли.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email