В София отвори врати единствената в Европа клиника за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания


| Прочетено Прочетено: 7510 пъти | КоменариКоментари: 0



В София отвори врати единствената в Европа клиника за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания

Доказани експерти по хиропрактика и по разработки на НАСА ще работят у нас в сътрудничество с българските лекари.

Между 20 и 25 нови пациенти ще приема всяка седмица  откритата в четвъртък в столицата американска клиника по хиропрактика – ASC American Spinal Clinic, съобщи пред журналисти нейният директор д-р Майкъл Фарел. Всеки, който смята, че се нуждае от консултация поради болки във врата, гърба или кръста, както и заради друго заболяване на гръбначния стълб като например сколиоза, ще може да получи безплатна  консултация след обаждане по телефона, поясни д-р Фарел. След обстоен преглед ще бъде преценено дали е необходима рентгенова снимка и дали пациентът е подходящ за таково лечение, поясни специалистът. В своята практика д-р Фарел има над 130 000 случая на успешно излекувани пациенти, без странични ефекти или усложнения.  

Ще работим в тясно сътрудничество с българските лекари, вчера имахме среща – дискусия с 12 водещи ваши специалисти - невролози, ортопеди, спортни медици.Бързо намерихме общ език и сме убедени, че можем заедно да бъдем много успешни, като се допълваме взаимно, за да дадем най-доброто на нашите болни, подчерта д-р Фарел. В допълнение той поясни, че този вид сътрудничество е рутинна практика в САЩ и подходът в България ще бъде абсолютно същият.

Един лечебен курс ще бъде с продължителност от 12 до 24 седмици в зависимост от сложността на случая, като първочаначално процедурите ще бъдат 3 пъти седмично, а след това – по 2 пъти в седмицата. По време на терапията резултатите ще се проследяват постоянно с образен контрол от компютърна порграма, свързана с най-съвременната и щадяща рентгенова техника. Така болният ще може във всеки един момент да бъде в течение на сътоянието си и да вземе решение дали иска да продължи или да го прекъсне. Част от технологиите, прилагани в лечението са заимствани от разработки на НАСА, поясниха специалисти.

В екипа на клиниката освен трима водещи американски лекари хиропрактици ще работят и български специалисти -  кардиолог, физикален медик и специалист по образна диагностика.

 Намерението на д-р Фарел и екипа му е да разширява дейността си, като след време разкрие подобни клиники и в други градове на страната, както и да създаде школа за български медици, които искат да получат образование по хиропрактика.

Първоначалната инвестиция е в размер на 350 000 евро, а основен инвеститор е Дейвид Кийвни, млад бизнесмен, който е бил пациент на д-р Фарел. Очаква се средната цена на един терапевтичен курс да е около 2000 евро, което е далеч по-ниска цена от стойността на една гръбначна операция, смятат експерти. Ще се приемат пациенти от всички възрасти, като най-подходяща според д-р Фарел и колегите му е възрастта над 16 години. Единственият разход, който ще поемат пациентите в началото на процеса на диагностично уточняване е сумата от 40 лв., за първата рентгенова снимка, ако е необходима и нейното разчитане.

В САЩ хиропрактиката е медицинска специалност, равнопоставена с класическата медицина, а упражняващите тази професия са официално признати на едно ниво с лекарите от всички други специалности, допълни още той. За да получи диплома и право да работи лекарят- хиропрактик в САЩ учи 9 години, като по брой на някои академични часове (по анатомия, неврология, ортопедия, образна диагностика и др.) подготовката на хиропрактиците надвишава много продължителността на обучението на лекарите, стана ясно още от думите на д-р Фарел.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email