Топзъболекар с български корени става доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив


| Прочетено Прочетено: 1297 пъти | КоменариКоментари: 0



Топзъболекар с български корени става доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив

Пловдивският медицински университет удостоява световно признатия учен от български произход проф. Джошуа Мошонов с почетната титла „доктор хонорис кауза“ на МУ – Пловдив. Връчванет ще  е на официална церемония в открит Тържествен академичен съвет на 19-ти май (четвъртък) в „Аула Магна“ на Факултета по дентална медицина (бул. Христо Ботев №3).

Сред поканените на церемонията е посланикът на Държавата Израел в България Н. Пр.  Ирит Лилиан, възпитаник на университета в Йерусалим, от който е и номинирания израелски учен. Сред официалните гости ще са и представителите на еврейската общност в Пловдив и София. Председателят на организацията на евреите „Шалом“ - Пловдив Светлозар Калев ще връчи два почетни знака за особени заслуги - на проф. Мошонов и на pектора на МУ - Пловдив - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, като признание за приноса им в българо-израелското сътрудничество.

Известни български учени и експерти от областта на денталната медицина и ендодонтията ще присъстват на събитието в Пловдив на 19-ти май. Публичната академична лекция на професор Мошонов ще бъде на английски език и е на тема „Използването на конично-лъчева компютърна томография (CBCT) като диагностично средство в съвременната дентална медицина“.

В рамките на Тържествения Академичен съвет петима нови професори, 8 доценти и 15 с образователната и научна степен „доктор" официално ще получат дипломите си за академични длъжности и степени.

Визитка:

Проф. д-р Джошуа Мошонов, роден в Израел през 1951 г. е  потомък на български преселници в Израел. От Йерусалимския дентален факултет тръгва завидната световна научна кариера на проф. Мошонов в областта на ендодонтията*. Научните му интереси и изследвания се фокусират върху приложението на новите технологии в денталната медицина като цяло и по-специално в ендодонтията, както и приложението на лазерите в денталната медицина.

Наскоро проф. Мошонов участва в съвместна разработка на ендоскоп за дентално приложение, който се използва най-вече в имплантологията и ендодонтията.

Преуспелият в Израел учен от български произход днес е водещ международен експерт в областта на ендодонтията и използването на лазерите в диагностиката и при лечението на заболявания на ендодонта в съвременната дентална медицина.

Като преподавател, професорът с български корени, ръководи катедрата по Ендодонтия и университетски център за обучение по лазерна медицина, където са подготвени редица наши специалисти, преподаватели от Факултета по дентална медицина в Пловдив.

По примера на ръководения от професор Мошонов център е създаден първият в България Център за лазерна дентална медицина, като много от най-добрите обучителни и клинични практики са реализирани във ФДМ - Пловдив. Въведената за първи път у нас обучителна Програма по лазерна дентална медицина, заедно с учебните материали и учебниците за факултативно обучение на пловдивските студенти е адаптирана по оригиналната програма на факултета в Йерусалим, предоставена от професор Мошонов.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email