Тиква и салата от овчарска торбичка гонят пролетна умора


| Прочетено Прочетено: 994 пъти | КоменариКоментари: 0



Тиква и салата от овчарска торбичка гонят пролетна умора

Според китайската традиционна медицина препоръчва салата от овчарска торбичка (листата й са много нежни), тиква, зелен лук и перата на чесъна за пролетно развижване на организма.

Тиквата е идеална за началото на пролетта, съветват китайски специалисти. Тя доставя енергия на далака и стомаха, изчиства токсините от организма, успокоява черния дроб .

Все по-повече сме склонни да хапнем луковицата с бяло стебло за сметка на перата на чесъна. А така се лишаваме от полезни вещества, които затоплят стомаха, засилва енергията на бъбреците, отстранява застоя на жизнената енергия ци, пази от простудни заболявания. Полезно е да се готви с яйца, за да се балансира „горещата” му природа. Наричали го „зеленчук на черния дроб”,а пролетта е именно такъв сезон.

На немски език думата, която изразява черния дроб е die Lieber и идва от  Leben, което означава жвот, така е и на английски Liver и идва от live. Това доказва, че хората някога все още инстиктивно са усещали връзките на този орган с живота.

Още съвети:

Не бързайте да махате топлите дрехи, а се увивайте през пролетта, защото земята още не е стоплила, а времето е променливо. За разлика от наесен не трябва да бързате да се навличате. Ако се случи да настинете то се опитайте да я прогоните с мащерка, зелен лук, джинджифил, лайка, чер пипер.

Наблегнете на салатите, или както казва народът „хванете се за зелен” – репички, спанак, лобода, глухарче, коприва.Тъй като през пролетта енергията се движи нагоре и навън, храните, които избираме също е желателно да стимулират движението в тази посока.

Според китайските наставления през пролетта трябва да се дава живот, а не да се убива, да се раздава, а не да се взема, да се награждава, а не да се наказва. Това ще съдейства на жизнената енергия ци и човек ще тръгне по пътя на обновлението.

Пролетта е време, когато човек броди из паркове, гори и планини, наслаждава се на планински пейзажи, вдишва свежия въздух и аромат на напъпили дървета и храсти.

През пролетта трябва по-често да се спортува и да се прекарва повече време на открито. Не ходете с вързана коса и със стегнати дрехи напр по време на разходка, а се оставете да усетите свободния поток на енергията. Пролетта е ново начало, така че променете някои вреден навик или привичка.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email