Здравословни продукти с ЧЕРЕН БЪЗ - за подсилване на имунитета и срещу грип, простуди, настинки


С музикотерапия децата по-рано прохождат и проговарят, по-общителни са!


| Прочетено Прочетено: 243 пъти | КоменариКоментари: 0С музикотерапия децата по-рано прохождат и проговарят, по-общителни са!

Визитка:Виржиния Минева
Виржиния Минева е музикант, с най-широка дейност, живее и работи в Германия повече от 45 г. Изучавала е блокфлейта, преподавала е в музикално училище и университет в Гисен. Специалист е по валдорфска музикална педагогика и сега се занимава с медитация с музика и лечение чрез глас и инструментален звук. Има желание да се създаде асоциация за релаксация, медитация и трансфомиране на енергиите със силата на човешкият глас и звукът на пеещите купи.


- Г-жо Минева, какво е лечебната сила на пеенето? Една българска поговорка казва: „Който пее зло не мисли”…
- При пеене музикалните тонове регулират електромагнитните течения в тялото. С пеенето повдигаме вибрациите на клетките, които съдържат и вода. А водата, знаем, има памет и ние можеме да ѝ влияем, т.е и на клетъчно ниво лечението с музика – било то пасивно или активно е най-нежното, меко въздействащо на сърцето , на всички органи и  особено на душата. Хармоничните честоти зареждат водата в тялото и оттам привеждат в ред клетките на тялото и ни издигат в други вибрации. Лекуват ни, извеждат ни в едно спокойно, релаксирано състояние на духа .Ние, всички, каквато и музикална дейност да извършваме – това действа оздряваващо и благотворно.

- Как музикотерапията може да въздейства на деца?
- Лечението с музика е многообразно и е добре да споделяме опита си. При работата ни с деца и  подрастващи, които трудно говорят или отказват, нямат смелост да опитат, но разбират какво им се казва е подходящо да започнем да изпяваме дълги гласни в бавно темпо. Същевременно поставяме лявата ръка на детето на масата пред него и потропваме с нея. Така се въздейства за координирането на дясното полукълбо на мозъка с лявото.

Когато се развива музикалноста у децата, на каквато и степен да е тя, децата израстват с много интереси и умения.Не случайно предметът музика се изучава до 12-13-и клас в Германия. Не случайно в древността откриваме доказателства за важността на музиката в живота на хората и най-вече ролята и въздействието на флейтата и арфата.

- Върнахте се наскоро от Доминиканската република, където в продължение на 5 седмици обучавахте педагози.
- Имах удовоствието и радостта да обучавам учители в детската градина и основното училище в едно частно училище в Доминиканската република. Училището е основано преди 19 години. Преди доста много години живях и работих в Хавана.Познавам климатът и поради това приех да отида за около  2 месеца. И така, моето намерение е изцяло да предам опитът си за  валдорфската музикална педагогика,  ранно музикално възпитание, кинезиология за деца и музиктерапия. Директорът на училището е германец, свири на блокфлейта и вярвам ,че работата там ще продължи успешно.

Това бе интензивен курс за учители, това ми беше и целта. Живях в Сантяго и усетих какво е това да си мисионер.

Училището е много скромно, в него учат около 300 ученика, които се възпитават в толерантност спрямо всички други религии. Както децата, така и самите доминиканци са любвеобилни, музикални, открити като хора и са отворени към новото. Много са привързани към родината си, записваха си, водеха си записки старателно, а също се упражняваха, и започнаха да свирят на 2-рия час от преподаването.

Страната е красива, хората са работливи и като цяло имат много хубави отношения помежду си. Любопитното е, че знаеха за България, тъй като в столицата на Доминиканската република Санто Доминго , в един от оркестрите работят българи ( а и не само там).

- Защо отделяте толкова голямо значение точно на блок флейтата?

- Блокфлейтата е тази, която извлича тоновете от душата,от сърцето, която разказва приказки...При нея се ползва въздухът, който е божи дар, и затова това е най-стария инструмент. Ако се върнем в древен Египет ще открием издялани на камъни арфисти.
Подбирайте музика за релаксиране със флейта,която е божествената ни връзка чрез въздухът, който е благословен дар. Нашите деца се нуждаят от пеене и свирене. Това е жизненоважно, прави ги здрави, щастливи и умни. Човек има нужда от красота, а красотата, това е изкуството...

Музиката по фантастичен начин отваря съзнанието и душите на хората и чрез вибрациите, чрез трептения настъпва едно умиротворение в душата. Добре е да се започне още с бременните работата с музикотерапия, децата по-рано прохождат, по-общителни са, по-рано проговарят . За бъдещите майки,бременните и за техните неродени още бебета може много да се направи,като се формират  малки групи и с подходяща музика, и лека дихателна техника се повлияе на бебето в утробата.Особенно силно е въздействието на музиката на Моцарт.След раждане , ако се изсвирят пасажи от музиката, която са слушали като неродени настъпва видимо подбрение в поведението им.Ако промениме малко,с един тон позната ѝм вече музика показват нова реакция на случващото се.

През миналото лято разработихме. тази тема с колежката Марина Чолакова от Пловдив.
Има институти по света в които чрез слушане на музика подобрява състоянието на  млади и възрастни пациенти с различни здравословни проблеми.

Впечатли ме една информация, че при болки в гръбначният стълб и в ставите в някои центрове в Америка,а по-късно и в Германия се практикува месене на хляб и работа с тесто и пеене. Резултатът настъпва бързо. Хлябът и пеенето са свещени!

- У нас може ли да се намерят тези специални блокфлейти и  купи?

- Тези, които се  интересуват от валдорфска, малка пентатонична арфа, наречена ''лайе'' вече знаят, че в Трявна са вече произведени първите 3 ,и могат да се поръчат още. Майстор лютир е Иван Тотев.

- Бяхте планирала да направите показна медитация с купи в София?
- Да, но заради битов инцидент в дома ми Гисен и последващи операция и болнично лечение се налага да остана тук. Беше предвидено да направя медитация с деца с онкологични заболявания в София с купа с планински кристал. Чрез трептенията се вливат нови сили, разклаща се застоялата енергия, която е в тялото, и започва изчистване на каналите, на негативното, на преживяното, което подпомага оздравяването.

Светлана ЖЕЛЕВААкценти от ЗдравницаКои са разликите между желатин и колаген?

Кои са разликите между желатин и колаген?

Желатинът се извлича от кости и всъщност, представлява колагенови парченца. Най-честото му приложение е в готварството и преработвателната индустрия. Колагенът, или по-точно колагеновият хидролизат има доказани предимства и подпомага костите, ставите и кожата....още

10-те най-популярни рецепти с витаминозни чайове, които борят грипа

10-те най-популярни рецепти с витаминозни чайове, които борят грипа

Как да посрещнем сезона на грипа и грипните вируси по-здрави? Народната медицина залага на класическите билки: липов цвят, лайка, облепиха, хрян. Здравница подбра 10-те най-популярни рецепти с витаминозни чайове....още

Св. Димитър идва с коня си и сняг започва да капе от брадата му

Св. Димитър идва с коня си и сняг започва да капе от брадата му

Народният култ към Свети Димитър го представя като по-голям брат на Свети Георги. Пък според народните предания от този ден започва зимния период....още

Четири от най-добрите натурални продукти за прочистване на организма от паразити

Четири от най-добрите натурални продукти за прочистване на организма от паразити

Откриването на паразити в организма става все по-често срещано явление. Най-често това са чревни паразити или глисти, малки или дълги. Особено опасни са тениите, трихинелозата, анкилостомиазата и др....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Ивилен - сироп със сух екстракт от бръшлян Ивилен - сироп със сух екстракт от бръшлян

Ивилен сироп съдържа екстракт от листа на бръшлян и влияе благоприятно при заболявания на белите дробове и дихателните пътища и при кашлица....


Цена: 7.60 лв.


Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Long Life сироп - Елексир на дълголетието
Long Life сироп - Елексир на дълголетието

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №12 (при хипертония)
Билкова смес №12 (при хипертония)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

БИО Шипково масло - 10 мл.
БИО Шипково масло - 10 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

Ню Ес Нет ЕООД предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2015 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на Ню Ес Нет ЕООД: Условия за ползване

email