Защо са нужни информационните копия на различни химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?


| Прочетено Прочетено: 556 пъти | КоменариКоментари: 0Защо са нужни информационните копия на различни химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?

Днес събеседник на „Здравница” е д. х. н. Донка Христова, която завежда лаборатория за изследване на хранителни продукти и води в Бургас. За тези, които да се свържат с нея : donka_hristova@abv.bg ; hristova.donka@gmail.com

.
- Г-жо Христова, как научихте за проекта за информационните копия IC Medicals , на който партнирате?
- С д-р Марина Логвиненко се познавам от 2011 г, тогава й бях пациентка. В разговор с нея случайно стана въпрос за необходимост от анализи в нейната работа и така започнахме най-напред да правим анализ на води в които имаше информационни копия от лекарства, а след това и на храни( плодове, зеленчуци, зърно, готови за консумация храни като млечни продукти, хляб и др).

- Необходима ли е специална лабораторна апаратура, за да се отчете,че информационното копие на е заредено със съответното активно вещество?
- За някой от анализите – да, но други анализи могат да се изработят и на съществуващата техника.

- Водата е най-честият информационен носител, по-лесно или по-трудно се зарежда от другите носители - напр. пчелен мед, зехтин, восък, спирт и пр.
- Не – водата не се зарежда по-различно от другите видове храни. Дори бих казала, че тя най-лесно се зарежда.

- Какви са вашите впечатления за въздействието на това лечение?
- Отлични!

- Разкажете повече за тестовете, които правите във вашата лаборатория, която всъщност е модерна лаборатория за изследвания на хранителни продукти и води?
- Започнахме с тестове за вода – за различни отпечатъци на препарати. Работили сме и имаме резултати за тестове със зърно (пшеница), зеленчуци, плодове, хляб, млечни продукти и други. Резултатите от тези тестове са представени от д-р Логвиненко в различни презентации.

- До каква степен се различава действието на определено вещество и на неговото информационно копие?
- Разликата е огромна, защото като приемаме химически вещества ние внасяме чужди за нашата клетка субстанции, които в някой случаи могат да са носители и на токсини. Никога например една лекарствена форма не е съставена от един компонент- имат свързващо вещество, пълнител и други добавки, а течните имат разтворител, стабилизатор на разтвора, консервант и др. добавки. Така че, ние приемаме и други вещества поради което фармацевтите винаги пишат за странични ефекти, тъй като не са 100% сигурни във въздействието. При информационните копия няма проблем, защото ние не се тровим с химически вещества, а приемаме променената вода или храна под действието на информацията, получена за даденото вещество. То действа на структурата, променяйки я и от там променената структура на храната или водата действа на клетките в нашия организъм, така че няма опасност от натравяне и други странични ефекти. Въздействието е чисто. Човек изпитва удоволствие при консумиране на храната, а не отвращение при пиенето.

- Някои билкари се интересуват от въпроса А защо са информационните копия на химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?
- Въпросът е много интересен. Билките, които се използват за лечебна цел най-вече са под формата на чай , т.с. приготвя се воден екстрат от някой вещества, намиращи се в билките, които са водоразтворими. В продължение на стотици години в опита на хората да поддържат добро здравословно състояние на организма си или да се преборят с някой болести като простуда, грип и други най-често срещани заболявания са използвали тези водни извлеци от различни растения. В извлека от билката освен полезния компонент се съдържат и други вещества и поради това се казва – след престояване на билката във вода определено време тя се отстранява и чаят се пие. Ако оставим билката по-дълго време да кисне, в екстракта се намират вече и други вещества, успели да се разтворят във водата.

Определяла съм на много чайове рН и виждам, че то е винаги в алкалната област. Водата след като екстрахира различните компоненти от билката става доста алкална напр. до рН 10. Тя алкализира стомаха , а от там и целия организъм – т.с. нормализира състоянието на човешкия организъм, който трябва да бъде алкален.

Информационното копие винаги е чисто. При него нямаме наличие на странични вещества, които да променят въздействието на основния компонент, а имаме копие само на активното вещество. Не съм против използването на билките, но с ползването на информационните копия ние предлагаме една нова алтернативна методика за по-бързо въздействие върху нашето тяло.

- Вие имате поглед за разпространението на този метод и в селското стопанство. Има ли нещо по-специфично, ако продуктът е сезонен, а не се използва в сезона или е внос, това как се отразява на "презареждането му"? Или в прясното мляко, ако не е много качествено напр. Или чешмяната вода е прекалено хлорирана?
- Ще започна от последния въпрос. За хлора в чешмяната вода не е необходимо да се използва информационно копие. Водата трябва да се остави няколко часа в отворено шише или друг съд и хлорът се отделя. От опита ми при анализ на водата съм установила, че определянето на хлора в нея трябва да стане веднага след като се вземе пробата – най-късно до два часа след наливането й. Тогава може да се определи съдържанието на хлор вярно. След това съдържанието на хлор рязко намалява, а ако пробата се остави за следващия ден изобщо вече няма наличие на хлор в нея.

За селскостопанските продукти, които се събират в точно определени дни от годината и прибирането им наистина е сезонно мога да кажа, че е желателно по възможност да се поставят в среда на отпечатъци, които стабилизират тяхното състояние – в смисъл да не плесенясват и да започнат да гният. Достатъчно е в началото, когато са съвсем пресни да се обработят, за да издържат по-дълго.
Но всичко е специфично за всеки вид хранителен пхродукт поради което се налага да се извършат пространни изследвания, за да получим възпроизводимост и да разработим достатъчно надеждна методика за това. Ние сме в началото на тези изследвания и има още много да работим, за да уточним всички параметри на съхранение на селскостопанската продукция и производните от нея продукти( млечни, месни, риби, готови за консумация храни, пчелен мед и др.) Ако продукта е вносен, на първо място трябва да се уточнят всички негови параметри при вноса му, а не просто да се издаде формален протокол за безопасност. Трябва задължително да се анализира наличието на чужди вещества( пестициди за селскостопанската продукция и антибиотици, пестициди и други токсини за месните продукти), за наличие на ГМО и др. , за да се знае качеството на внесената храна. И  тогава да се пристъпи към обработването с отпечатъци от продукти, които увеличават нейната дълготрайност и уточняват срока и на годност. Трябва да стане задължително да се извършва анализ на всяка партида внесена храна (те внасят тонове храна като една партида) на нейния срок на годност, не в търговската мрежа да се изтрива печата за срок на годност и да се слага нов удължен на негодната храна.

Трябва де се спре с порочната практика на издаване на фалшиви протоколи за безопасност на храните, а да се помисли за здравето на нацията ни сериозно.

- Самата Вие ползвала ли сте информационни копия на химически препарати напр. с разкрасителна цел?
- Не се притеснявам от такъв въпрос. През 2013 г. ме приеха в болница с пневмония. След изтичане времето на клиничната пътека ме изписаха в много по-тежко състояние от това в което ме приеха след едноседмично лечение в болницата. Прибрах се в къщи едва – почти не можех да вървя, бях толкова зле и мислех, че всеки момент ще умра. Тогава се сетих за Марина, която познавах отпреди 2 години, позвъних и по телефона и я помолих само да ме види. Тогава започвах да ползвам тези копия и за един месец всичко беше вече история. Сега понякога профилактично ползвам някои от информационните копия и се чувствам добре.
Акценти от ЗдравницаПриложиха нов метод за нехирургично лечение на чернодробни тумори за първи път у нас

Приложиха нов метод за нехирургично лечение на чернодробни тумори за първи път у нас

Първите в България процедури за лечение на тумори в черния дроб с емболизиращи микросфери EmboCept S бяха успешно проведени в инвазивния сектор на болница „Тракия“....още

Засилени проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди Великден

Засилени проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди Великден

Във връзка с наближаващия християнски празник Великден Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни....още

Защо побелява косата и как да отложим това явление?

Защо побелява косата и как да отложим това явление?

Побеляването на косата е неизменна част от остаряването на човека. Бялата коса, обаче, може да се появи във всяка възраст, а причините са много разнообразни....още

Витамин D или защо е най-важното да не го предозирате?

Витамин D или защо е най-важното да не го предозирате?

След късите зимни дни с малко слънце и дебелите пуловери със сигурност ще ви липсва малко витамин D в тялото. Най-добрият доставчик на витамина е от слънцето, но не винаги е възможно той да се достави в по-високи дози само по този начин....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Магнезиев хлорид, хранителна добавка - 500 гр. Магнезиев хлорид, хранителна добавка - 500 гр.

Магнезиевият хлорид намалява на умората и отпадналостта, подпомага електролитния баланс, нормализира метаболизма и производството на енергия....


Цена: 20.00 лв.


Рибен колаген, Здравница
Рибен колаген, Здравница

Сода Бикарбонат (без алуминий), Здравница - 500 гр.
Сода Бикарбонат (без алуминий), Здравница - 500 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр.
Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр.

Куркума, Здравница - 300 гр.
Куркума, Здравница - 300 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email