Защо са нужни информационните копия на различни химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?


| Прочетено Прочетено: 470 пъти | КоменариКоментари: 0Защо са нужни информационните копия на различни химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?

Днес събеседник на „Здравница” е д. х. н. Донка Христова, която завежда лаборатория за изследване на хранителни продукти и води в Бургас. За тези, които да се свържат с нея : donka_hristova@abv.bg ; hristova.donka@gmail.com

.
- Г-жо Христова, как научихте за проекта за информационните копия IC Medicals , на който партнирате?
- С д-р Марина Логвиненко се познавам от 2011 г, тогава й бях пациентка. В разговор с нея случайно стана въпрос за необходимост от анализи в нейната работа и така започнахме най-напред да правим анализ на води в които имаше информационни копия от лекарства, а след това и на храни( плодове, зеленчуци, зърно, готови за консумация храни като млечни продукти, хляб и др).

- Необходима ли е специална лабораторна апаратура, за да се отчете,че информационното копие на е заредено със съответното активно вещество?
- За някой от анализите – да, но други анализи могат да се изработят и на съществуващата техника.

- Водата е най-честият информационен носител, по-лесно или по-трудно се зарежда от другите носители - напр. пчелен мед, зехтин, восък, спирт и пр.
- Не – водата не се зарежда по-различно от другите видове храни. Дори бих казала, че тя най-лесно се зарежда.

- Какви са вашите впечатления за въздействието на това лечение?
- Отлични!

- Разкажете повече за тестовете, които правите във вашата лаборатория, която всъщност е модерна лаборатория за изследвания на хранителни продукти и води?
- Започнахме с тестове за вода – за различни отпечатъци на препарати. Работили сме и имаме резултати за тестове със зърно (пшеница), зеленчуци, плодове, хляб, млечни продукти и други. Резултатите от тези тестове са представени от д-р Логвиненко в различни презентации.

- До каква степен се различава действието на определено вещество и на неговото информационно копие?
- Разликата е огромна, защото като приемаме химически вещества ние внасяме чужди за нашата клетка субстанции, които в някой случаи могат да са носители и на токсини. Никога например една лекарствена форма не е съставена от един компонент- имат свързващо вещество, пълнител и други добавки, а течните имат разтворител, стабилизатор на разтвора, консервант и др. добавки. Така че, ние приемаме и други вещества поради което фармацевтите винаги пишат за странични ефекти, тъй като не са 100% сигурни във въздействието. При информационните копия няма проблем, защото ние не се тровим с химически вещества, а приемаме променената вода или храна под действието на информацията, получена за даденото вещество. То действа на структурата, променяйки я и от там променената структура на храната или водата действа на клетките в нашия организъм, така че няма опасност от натравяне и други странични ефекти. Въздействието е чисто. Човек изпитва удоволствие при консумиране на храната, а не отвращение при пиенето.

- Някои билкари се интересуват от въпроса А защо са информационните копия на химически препарати, щом като информационните копия на растенията са налице?
- Въпросът е много интересен. Билките, които се използват за лечебна цел най-вече са под формата на чай , т.с. приготвя се воден екстрат от някой вещества, намиращи се в билките, които са водоразтворими. В продължение на стотици години в опита на хората да поддържат добро здравословно състояние на организма си или да се преборят с някой болести като простуда, грип и други най-често срещани заболявания са използвали тези водни извлеци от различни растения. В извлека от билката освен полезния компонент се съдържат и други вещества и поради това се казва – след престояване на билката във вода определено време тя се отстранява и чаят се пие. Ако оставим билката по-дълго време да кисне, в екстракта се намират вече и други вещества, успели да се разтворят във водата.

Определяла съм на много чайове рН и виждам, че то е винаги в алкалната област. Водата след като екстрахира различните компоненти от билката става доста алкална напр. до рН 10. Тя алкализира стомаха , а от там и целия организъм – т.с. нормализира състоянието на човешкия организъм, който трябва да бъде алкален.

Информационното копие винаги е чисто. При него нямаме наличие на странични вещества, които да променят въздействието на основния компонент, а имаме копие само на активното вещество. Не съм против използването на билките, но с ползването на информационните копия ние предлагаме една нова алтернативна методика за по-бързо въздействие върху нашето тяло.

- Вие имате поглед за разпространението на този метод и в селското стопанство. Има ли нещо по-специфично, ако продуктът е сезонен, а не се използва в сезона или е внос, това как се отразява на "презареждането му"? Или в прясното мляко, ако не е много качествено напр. Или чешмяната вода е прекалено хлорирана?
- Ще започна от последния въпрос. За хлора в чешмяната вода не е необходимо да се използва информационно копие. Водата трябва да се остави няколко часа в отворено шише или друг съд и хлорът се отделя. От опита ми при анализ на водата съм установила, че определянето на хлора в нея трябва да стане веднага след като се вземе пробата – най-късно до два часа след наливането й. Тогава може да се определи съдържанието на хлор вярно. След това съдържанието на хлор рязко намалява, а ако пробата се остави за следващия ден изобщо вече няма наличие на хлор в нея.

За селскостопанските продукти, които се събират в точно определени дни от годината и прибирането им наистина е сезонно мога да кажа, че е желателно по възможност да се поставят в среда на отпечатъци, които стабилизират тяхното състояние – в смисъл да не плесенясват и да започнат да гният. Достатъчно е в началото, когато са съвсем пресни да се обработят, за да издържат по-дълго.
Но всичко е специфично за всеки вид хранителен пхродукт поради което се налага да се извършат пространни изследвания, за да получим възпроизводимост и да разработим достатъчно надеждна методика за това. Ние сме в началото на тези изследвания и има още много да работим, за да уточним всички параметри на съхранение на селскостопанската продукция и производните от нея продукти( млечни, месни, риби, готови за консумация храни, пчелен мед и др.) Ако продукта е вносен, на първо място трябва да се уточнят всички негови параметри при вноса му, а не просто да се издаде формален протокол за безопасност. Трябва задължително да се анализира наличието на чужди вещества( пестициди за селскостопанската продукция и антибиотици, пестициди и други токсини за месните продукти), за наличие на ГМО и др. , за да се знае качеството на внесената храна. И  тогава да се пристъпи към обработването с отпечатъци от продукти, които увеличават нейната дълготрайност и уточняват срока и на годност. Трябва да стане задължително да се извършва анализ на всяка партида внесена храна (те внасят тонове храна като една партида) на нейния срок на годност, не в търговската мрежа да се изтрива печата за срок на годност и да се слага нов удължен на негодната храна.

Трябва де се спре с порочната практика на издаване на фалшиви протоколи за безопасност на храните, а да се помисли за здравето на нацията ни сериозно.

- Самата Вие ползвала ли сте информационни копия на химически препарати напр. с разкрасителна цел?
- Не се притеснявам от такъв въпрос. През 2013 г. ме приеха в болница с пневмония. След изтичане времето на клиничната пътека ме изписаха в много по-тежко състояние от това в което ме приеха след едноседмично лечение в болницата. Прибрах се в къщи едва – почти не можех да вървя, бях толкова зле и мислех, че всеки момент ще умра. Тогава се сетих за Марина, която познавах отпреди 2 години, позвъних и по телефона и я помолих само да ме види. Тогава започвах да ползвам тези копия и за един месец всичко беше вече история. Сега понякога профилактично ползвам някои от информационните копия и се чувствам добре.
Акценти от ЗдравницаДнес е Еньовден! Здравница става на 10 години!

Днес е Еньовден! Здравница става на 10 години!

На този ден, преди 10 години, се роди Здравница! Нашият старт беше отбелязан с пресконференция в БТА на тема: Еньовден - в търсене на съвременния ключ към здравето....още

Защо наричат невена сантименталното слънчево цвете?

Защо наричат невена сантименталното слънчево цвете?

Невенът, наричан сантиментално слънчевото цвете, заема важно място в лечебните и декоративни градини, но също е и известно градинско цвете. Едва ли някое друго растение е толкова универсално и полезно....още

45 млади лекари се обучават в УМБАЛ Бургас

45 млади лекари се обучават в УМБАЛ Бургас

45 млади лекари специализират в УМБАЛ Бургас. Това я прави най-голямото научно-практично звено за обучение на медицински специалисти в Югоизточна България....още

Мумио - какво представлява, как и кога да го използваме?

Мумио - какво представлява, как и кога да го използваме?

Мумиото е древен “чудотворен балсам”, то е сок от скалите. Хората от векове го наричат “кръвта на планината”. Това вещество от стари времена се използва за лекуване на различни недъзи....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Клиновитал - екстракт от котешка стъпка Клиновитал - екстракт от котешка стъпка

Клиновитал е течна хранителна добавка с екстракт от котешка стъпка, подходяща за хора, предразположени към ракови заболявания, сърдечноболни, и др....


Цена: 50.00 лв.


Рибен колаген, Здравница
Рибен колаген, Здравница

Пластири за мазоли
Пластири за мазоли

Билкова смес №12 (при хипертония)
Билкова смес №12 (при хипертония)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email