Проектът „България – оздравителен център на Европа”


| Прочетено Прочетено: 809 пъти | КоменариКоментари: 0Проектът „България – оздравителен център на Европа”

България има честта ежегодно да бъде домакин на престижна Международна конференция за водата. Това е знак за международно признание на уникалността на нашата страна заради красивата природа, богатството от минерални извори с лечебни свойства и изключителните постижения на българските учени в тази област.

На конференцията присъстват лектори от най-висок ранг, носители на престижни награди и много международни отличия в областта на медицината, физиката и химията, за които си заслужава обществеността да научи повече. Сред тях са: известният Нобелов лауреат проф. Люк Монтание - откривателя на ХИВ и СПИН, научно доказал невинността на българските медици, за което е удостоен с почетния знак на МВнР на България "Златна лаврова клонка"; проф. Джералд Полак - американски учен от Вашингтонския университет, с негова лаборатория в Сиатъл, учредител и главен редактор на световно известното научно списание „Вода“ и Изпълнителен директор на Институт за рискови научни изследвания, създаден с подкрепата на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. http://www.theinstituteforventurescience.org/.

Организаторът на конференцията: Фондация „ДСТ“ http://www.dst-fund.ru/ провежда дейности, насочени към реализация на  авангардни иновационни проекти, масовото внедряване на които може да промени качеството на живот на човечеството.

Мащабите на проекта създават нови хоризонти за развитието на родината ни. Негова основна цел е за 4 години да се увеличи 3-4 пъти потока от чуждестранни туристи в България, като достигне обем от 18 до 25 милиона души годишно, чрез популяризирането и прилагането на най-новите постижения на науката и технологиите, свързани с рационалното използване на водите. Реализирането на проекта е напълно осъществимо и има потенциала да промени не само състоянието на туристическия бранш, но и на всички стопански отрасли и дейности, свързани с него: селскостопанско и промишлено производство, експорт на минерална вода, строителство и пр., както и сферата на услугите.

Изборът на България като средище на реализация на проекта, е обоснован от следните предпоставки:
1. Стратегическото разположение, мекият, умереноконтинентален  климат с продължително слънцегреене, изобилието от природни богатства, многобройни лековити минерални извори, разнообразната флора и фауна, колосалното културно-историческо наследство, самобитните традиции и обичаи са причина тук да са започнали развитие всички видове туризъм. Нещо повече, алтернативната медицина и балнеолечението имат хилядолетни традиции, създали битуваща позитивна нагласа сред населението в съчетание с впечатляващо гостоприемство.

2. Налични са различни видове минерални води, оказващи благоприятно физиологично въздействие върху човешкия организъм: студени  и топли, както с висока, така и с ниска минерализация. В България са каптирани над 500 водни източника с дебит над 5 тона за секунда. Повече от 150 милиона тона минерална вода годишно са възобновяемите запаси, бликащи от недрата на земята ни. Понастоящем се оползотворява по-малко от 5% от дебита на минералните извори.

3. Страната има изградена инфраструктура с всички видове транспорт, разполага с 48 климатични планински курорта, 15 климатични морски курорта, 38 балнеолечебни курорта, огромно количество хотели по цялата си територия, а заетостта им е сред най-ниските в Европа – 18-20%. Това означава, че за целите на проекта не са необходими инвестиции за построяване на материалната база.

4. Наличието на висококачествени интернет комуникации и цялостно покритие на мобилните опрератори върху територията на България е обстоятелство от особена важност за реализиране на замисъла.

5. Изучаването на свойствата на водите и рационалното им използване е обект на изследване у нас от 12-ти век насам. Свидетелство за това са писмените сведения за Василий Врач - първият лекар, приложил хомеопатията; френско-българската книга за водата, издадена още преди 160 години; знанието, завещано от Духовния Учител Петър Дънов, който преди 80 години е дефинирал трите типа води (все още неизучени); откритието на Джон Атанасов от 1942г.  – ефектът на излъчване на  електромагнитни вибрации от снежинките; българинът Илия Вълков (Ил Браун), изобретил през 1973 г. генератор за енергия от  водата; проф. А.Антонов, патентовал метод за  количествено измерване на водната реакция спрямо всички видове вибрации от околната среда (2000г.) и още много други учени.

6. Синергичния ефект от съчетанието на всички горепосочени налични фактори гарантира, че превръщането на  България в средище за осъществяване на проекта, е най-добрият рационален избор.

През годините, проектът «България - оздравителен център на Европа» срещна подкрепа и разбиране от страна на Министерство на Инвестиционното проектиране, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Кметовете на градовете Хисаря, Кюстендил, Пампарово, Чепеларе и др.

Международният проект „България – оздравителен център на Европа”, се състои от две части, обвързани с мрежовото планиране на дейностите , т.е. по тях се работи  паралелно чрез коопериране на институти и учени от различни държави вече над 10 години.

Първата част е с крайна цел превръщането на родината ни в световен център и научен лидер  за изследване на водата, обединяващ усилията и резултатите от разработки на над 2000 учени по света, с постижения в това направление. Постижения, които разкриват нови хоризонти за развитието на науката чрез качествено новата информация за ролята на водата в биологичните системи.

Втората част на проекта ”България – оздравителен център на Европа” включва иновационната технология  IC Medicals, позволяваща водата да бъде използвана за лечение чрез пренос на информационни копия от лекарствени средства върху нея, без странични ефекти и противопоказания. Тя е една от най-перспективните разработки, изпитана технология за трансфер на IC информационни  копия на биологично активни вещества на разстояние с помощта на интернет.  Това може да осигури достъпна възможност за всеки човек да се погрижи за здравето си, приемайки полезните излъчвания от фармацевтични продукти чрез пиенето на заредена вода, без да поглъщат хапчета. Повече за самата технология на "IC Medicals- Информационни копия"

През последните години в България са проведени клинични изпитания с много от фармацевтичните препарати и въздействието на заредената вода върху животни, хора, хранителни продукти и пр. С оглед на перспективите за използване на тези свойства на водата е създаден международен екип от учени и лекари с цел продължаване на изследванията.  Лекарите са провели хиляди тестове и клинични наблюдения на пациенти, приемащи вода, заредена с излъчвания от лекарствени препарати, които показват много по-висока ефикасност и безопасност в сравнение с химическите аналози. Направените изследвания доказват, че способността на водата да възприема свръхслабо въздействие и след това да оказва лечебен ефект, е пряко свързана с минералното й съдържание.

Минералната  вода от източниците в България има уникален състав, а оттам и свойства, с които спомага за постигане на максимален лечебен ефект. IC Medicals разкрива нови сфери за употребата на този безценен и не напълно оползотворен ресурс на страната ни. Работата по него продължава вече шеста година.

Количествените параметри при запаметяването на различните вибрации на водата се определят чрез метода на българския проф. Антон Антонов. Цялата комуникация и документация по този проект ще бъдат защитени с международно призната българска технология за шифрирано маркиране на проф. Живко Желев.

Убедени сме, че е крайно време проектът «България - оздравителен център на Европа», който до сега е подкрепян от страна на държавни и частни структури, професионални и неправителствени организации и пр., да бъде поставен във фокуса на общественото внимание.Акценти от ЗдравницаДжинджифил - природният афродизиак

Джинджифил - природният афродизиак

Джинджифил се слави, че е природен афродизиак, който засилва половата потенция. Билката, която има формата на рогче укрепва още паметта, храносмилателната сила на стомаха, черният дроб....още

Маточината - нежната билка

Маточината - нежната билка

Маточина (Melissa officinalis) укрепва сърцето, мозъка, изостря паметта и съобразителността, полезна е за стомаха и черния дроб. Действа добре при безпокойство и страх....още

Обучение за родители как да предпазят децата си в интернет

Обучение за родители как да предпазят децата си в интернет

„Педофилите в интернет“ е темата, по която ще говори Явор Колев, началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ към ГДБОП, по време на родителския форум „От нас зависи“....още

Смяната на времето ви съсипва? Вижте какво може да се направи

Смяната на времето ви съсипва? Вижте какво може да се направи

Навън започва да грее топлото пролетно слънце, всичко се събужда от зимен сън, но твоето тяло отвръща на смяната на сезона с уморена прозявка, главата ти работи на празни обороти. Това е пролетна умора....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Ябълков пектин на прах (80 гр.) Ябълков пектин на прах (80 гр.)

Ябълковият пектин подобрява функциите на червата; - Запазва дълго ситост, което помага да се поддържа правилната телесна маса и пречи на затлъстяванет...


Цена: 4.00 лв.


Телешки колаген, Здравница
Телешки колаген, Здравница

Куркума, Здравница - 300 гр.
Куркума, Здравница - 300 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Картофено брашно, Здравница
Картофено брашно, Здравница

Рожково брашно, Здравница
Рожково брашно, Здравница

Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр.
Канела (Цейлонска) на прах, Здравница - 200 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2017 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email