Кой е създателят на терапията Герсон?


| Прочетено Прочетено: 1713 пъти | КоменариКоментари: 0



Кой е създателят на терапията Герсон?"Здравница" продължава с  рубриката, в която ви запознава с големите имена на медицината, чийто принос е позабравен в наши дни.

Немският лекар Макс Герсон (1881-1959) разработва своя алтернативна на официалната медицина програма в битката с различни болести на цивилизацията сред които рак, мигрена, артрит,  общо 52 заболявания. Въпреки усилията му, както и на неговата дъщеря Шарлот Герсон неговите неконвенционални методи  не са признати от медицината.

Макс Герсон завършва медицина и на 28 г. вече я практикува във Вроцлав (днешна Полша). Малко по-късно решава да специализира вътрешна медицина и нервни болести. В навечерието на войната, за да се спаси от  холокоста, семейството  му емигрира дълго първо в Австрия, Франция, Германия, Великобритания, докато най-накрая се установява в САЩ, където се чувстват в безопасност.
 Д-р Герсон открива собствен кабинет на „Парк Авеню“ в Манхатън и работи в клиника в Нанует – малко градче, разположено между Съфърн и Ниак, в северната част на щата Ню Йорк.

Но работата с терапията „Герсон” е започнала още на Стария континент. През 1927 г. той се специализира в лечение на туберколозата с този метод, след като е постигнал успехи в битката с мигрената, от която е страдал и той самият.

През 1928 г. са първите стъпки в лечението на рака, като първата му пациентка е болна от рак на стомаха. Тя привлякла вниманието му и въпреки че той не е бил много оптимистист, дал всичко, което е било в неговите възможности. За шест месеца пациентката е била излекувана. И следващите двама пациенти болни от рак се излекували, но след това последвали поредица неуспехи, тъй като пациентите му идвали в термален стадий на развитие на болестта.

В началото терапията „Герсон“ се използва за лечение на онкологични заболявания. По-късно д-р Герсон разбира, че терапията му е приложима при лечението на почти всички останали остри или хронични дегенеративни заболявания.

Герсон умира на 8 март през 19 59 г. след усложнение от пневмония.  Същата година  дъщеря му Шарлот издава последната му книга „Ракова терапия: резултатите от 50 случая“. Заради големия обществен интерес  тя започва да изнася лекции. Именно те спечелват на книгата и лечебната програма „Герсон“ широко разпространение.

Шарлот посещава пациенти, подложени на терапията в болница „Герсон“. Консултира се с лекуващите им лекари. Изучава процеса на оздравяване. Отговаря на въпроси на болните и техните близки, и вдъхва кураж на всички. Работи като асистент в клиниката за лечение на ракови заболявания „Оукланд Манър“ в Нанует (Ню Йорк).

За да бъде по-полезна, Шарлот се записва на курс за медицински асистенти. Придобива квалификация, която й  позволява да оказва сестринска помощ в клиника „Герсон“.

През 1977 г., с помощта на свой колега, ръководи създаването на първата болница „Герсон“ в Тихуана (Мексико). Два пъти терапията „Герсон” е тема на предаванията на Опра Уинфри в Болтимор и Чикаго. Шарлот се появява  още по Си Би Ен, Ти Би Ен, Пи Би Ес, кабелни телевизии, присъства в рубриките на редица списания.

Днес, на 92 г. тя изглежда по-млада. Естествено, стриктно спазва програмата за превенция на здравето на терапията „Герсон“. Шарлот никога не е носила очила или контактни лещи. Запазила е всичките си зъби и няма старчески петна по кожата. Не страда от артрит или остеопороза. Притежава отлична външност. Отказва да използва бои за коса или каквато и да е козметика. Косите й са побелели.

Терапията „Герсон“ е съвременен и биологичен лечебен
метод. Използва собствените лечебни механизми

на организма, за да елиминира заболяването. Тази революционна хранителна програма се усъвършенства до такава степен, че науката не е способна да обясни защо предизвиква обрат в развитието на различни хронични и инфекциозни заболявания.
Д-р Макс Герсон лекува стотици пациенти и непрекъснато усъвършенства своя метод до смъртта си през 1959 г. Неговият най-известен пациент е медицинския мисионер и философ д-р Алберт Швайцер, когото излекува от диабет тип 2 на 75-годишна възраст. Напълно здрав само след шест седмици лечение с терапията „Герсон“, той се завръща в Ламбарене, Габон. Д-р Швайцер оказва помощ на хиляди африкански пациенти. Получава Нобелова награда за мир през 1952 г. и продължава да работи до 90-годишна възраст. Излекуван от диабета, Алберт Швайцер доживява до 93 г. Съвсем неочаквано д-р Герсон успява да излекува умиращата съпруга на д-р Швайцер – Хелене. Тя страда от белодробна туберкулоза. След като преодолява болестта, Хелене живее още 28 години. Макс излекува и 19-годишната дъщеря на Алберт Рена от сериозно кожно заболяване.

„Здравница” уточнява, че статията е информативна цел и по никакъв начин не рекламира използването на метода.













Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email