СПЕШНО! Търси се кръв (А-) за 21г. момче от Пловдив, което е в кома!


| Прочетено Прочетено: 1725 пъти | КоменариКоментари: 0



СПЕШНО! Търси се кръв (А-) за 21г. момче от Пловдив, което е в кома!Кръводарителска кампания за 21-годишен пациент организира пловдивската болница„Св. Георги“. Младият мъж пострадал при катастрофа с мотоциклет в Града под тепетата. Той е настанен  в реанимация  с фрактури  на черепа и тежка черепно-мозъчна травма. Има счупвания на няколко ребра, на ключицата, надробено  бедро и  хемопневмоторакс  ( наличие на въздух и кръв в плевралното пространство). По спешност снощи му е направена операция заради черепно-мозъчната травма, заради която се е наложило преливане на кръв. В момента той е в кома и на апаратна вентилация, а състоянието му е критично, съобщават от болницата.

Младежът е с кръвна група А – отрицателна, и в момента Центърът по трансфузионна хематология не разполага със запаси от нея, за да ги предостави на УМБАЛ „Свети Георги“. Тепърва предстоят операции в Клиниката по ортопедия и травматология на болницата, но, за да бъдат направени, трябва да се осигурят няколко банки кръв от тази група – А (-). Затова от клиниката призовават за съпричастност от страна на гражданите, за да се спаси животът на 21-годишния мъж.

В делничните дни доброволците могат да дарят кръв в РЦТХ на бул. „България“ № 234Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза пациента от КАИЛ на УМБАЛ „Свети Георги“ Демир Василев на 21 години. Кръводаряването може да стане в часовете от 7:30 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

През почивните дни – събота и неделя, желаещите да дарят кръв могат да направят това единствено в основната сграда на Районния център по трансфузионна хематология – гр. Пловдив, който се намира на бул. „България“ №234Б, във времето от 9:00 до 15:30 ч., съобщиха от РЦТХ.

Близките на пострадалия и лекуващият екип на клиниката благодарят предварително на всички хора, които ще имат възможност да дарят кръв от тази група – А (-).











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email