Колко вида мед познавате? (Част 1)


| Прочетено Прочетено: 3134 пъти | КоменариКоментари: 0



Колко вида мед познавате? (Част 1)Как действа пчелният мед? Той предотвратява бактериалният растеж,  изсмуква водата от клетките на бактериите, така те се свиват, изсъхват и умират. Медът съдържа също и ензима глюкоза оксидаза - това е протеин, който постоянно  се превръща в дизинфекциращ  водороден пероксид( 3%  разтвор на водороден пероксид е познат като кислородна вода-б.а.)

Медът притежава цяла палитра от здравословни съставки като калций, желязо, магнезий или натрий. Благодарение на тях нашата имунна система става по-силна и може по-добре да се отбранява срещу болестите.

Всеки истински пчелен мед крие  лечебна сила, но някои видове са особено полезни за нашето здраве, разяснява сайтът livingathome.de

Видове мед:

1. Мед от манука (роднина на австралийско чаено дърво)- много ефикасен, произхожда от Нова Зеландия и съдържа съставка метил-глиоксал, която го превръща в естествен антибиотик. Медът от манука може да дезинфекцира и излекува силно инфектирали се рани.

2. Мед от детелина - мек на вкус, с цвят от жълтеникаво-бял до светлобежов. Помага особено при проблеми със стомашно-чревния тракт и безпокойство. Той облекчава отхрачването,  действа при спазми.

3. Мед от бор - много силен, наподобява подправки, в повечето случаи е зеленикаво-тъмен. Остава много дълго време течен. Съдържа ефикасни етерични масла от иглолистни дървета и по тази причина е особено подходящ при бронхит и простуди.

разгледай и поръчай Боров мед от шишарки в Здравословен онлайн магазин "Здравница"



4. Мед от евкалипт – на цвят е от  златист до тъмнокафяв, има специфичен вкус. Прилага се при простуди и възпаления  на пикочните пътища, тъй като притежава действие, което подтиска инфекциите.

5. Мед от  ябълкови цветчета – от него се носи златисто-плодов аромат. Подпомага усвояването на витамини и минерални вещества, особено полезен при авитаминоза.

6. Мед от лавандула
– много бистър и течен. Той е изключително ефикасен при главоболие и нервност,  съдържа много етерични масла. Подобно на самото растение лавандула, медът действа като аналгетик ( отпуска болката) и крампите.

7. Мед от глухарче - много ароматен, с наситен златист цвят. Стимулира активността на бъбреците и черния дроб. По този начин се подпомагат обмяната на веществата и оросяването. Препоръчва се при оплаквания от черен дроб, жлъчка и  за пречистване на кръвта.

8.  Мед от глог – неговият цвят е кехлибарено жълт, подсилва сърцето и кръвообращението. Особено подходящ е за цялостно подсилване на имунитета, ако сме по-възрастни.

9. Мед от рози -  препоръчва се при кашлица и пресипналост у децата, както и при нервна слабост.

10. Мед от магарешки бодил – има светло-жълтеникъв цвят, бързо кристализира.  Добър е за чернодробни заболявания и за мъжката полова система. Твърди се,  че с него „вдигате самолета “.

В част -2 очаквайте нови ефикасни рецепти с мед срещу различни заболявания.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Боров мед от шишарки

намери над 10 вида мед в Здравословен магазин "Здравница"

прочети още Здрава зима с боров мед и витаминозни напитки (Народни рецепти)

прочети още Лечебната сила на медената вода

прочети още Облепиха и мед укрепват здравето

прочети още Чаят и медът могат да помогнат срещу устойчивите супербактерии

прочети още Народни рецепти с мед при проблеми със сърцето

прочети още Колко евтин е българският мед и какви лечебни свойства има












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email