Семена от пъпеш усилват потентността


| Прочетено Прочетено: 3016 пъти | КоменариКоментари: 0



Семена от пъпеш усилват потентносттаПъпешът (Cucumis melo) е от семейство Тиквови, който е култивиран в Индия преди 3 хил. години и е пренесен в Европа от римляните.Той е стара култура, известна още на вавилонците.

Семената на пъпеша изчистват червата и усилват половата потенция. Ако се наситнят и се направи сок от тях гони кашлицата и успокоява болката в гърдите, съветва средновековният арменски лечител Амирдовлат Амасиаци. Отстраняват чувството на сухота в устата, в гърлото и гърдите. Действат при запушвания, прочистват черния дроб, бъбреците и отстраняват паренето при уриниране. Семената на пъпеша не са подходящи за далака, но ако се вземат с мед, това им действие се неутрализира. Препоръчва се човек да взема от 2 до 5 драми( 1 драма  - 2.94 гр.) от семената. Те особено укрепват половия член.

В арменската народна медицина смлените семена от пъпеш се прилагат като студени компреси за заличаване следи от рани и груби белези.

Когато смлените семена се залеят с вряла вода, прецеждат се се използват за приготвянето на много полезни и вкусни ястия.

Всичко ли знаем за пъпеша?

Плодът е коктейл от витамини и минерали, преди всичко витамини А, В и С, фолиева киселина и калий.

Съдържа хранителни вещества, подобни на динята и като нея има освежаващо, диуретично, слабително и алкално действие. Подходящ е при коремен тиф, анемия, туберкулоза, хемороиди, подагра, ревматизъм и камъни в пикочните пътища. Диетолозите твърдят, че действа профилактично срещу рак, и особено при суха кожа

Несъмнено динята и пъпешът държат първенството в класацията най-подходящите сокове за лятото. Така популярните днес фрешове могат да се пият на закуска, обяд и  вечеря, като единственото правило е да не се смесват двата плода, защото става по-тежко на стомаха, съветват диетолозите. Те действат ободряващо и разхлаждащо в жегите, с тях се отслабва бързо, защото имат диуретичен ефект.

Предимствата на динята

Тя е много богата на витамини и минерали, съдържа витамин А, който се среща под формата на каротен, а също и ликопен - антиоксидант, който е „виновен” за червения цвят на плода. Динята има много важно място в превенцията на много видове рак, а също намалява „лошия” холестерол. Сочният плод е богат и на витамин С, който е най-подходящ за образуването на колаген, който се препоръчва при изгаряния и цикатризация на рани. С помощта на колагена се образуват нови тъкани при счупвания, навяхвания и др.

Динята е богата на минерали, предимно манган, без който не може нервната система и образуването на костите. Също така подпомага косата да е здрава и с блясък, пише Hola.com, цитирайки специалисти по хранене.

Сочният плод помага за ежедневно пречистване на организма, намалява газовете, подпомага при белодробни настинки и хроничен бронхит.

Семената на динята са богати на цинк и се препоръчват при възпаление на простата.Особено подходяща храна за  артритно болни, при затлъстяване, диабет, камъни в бъбреците,подагра, както и при хипертензивни състояния.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email