Облепиха – стожерът на красивата кожа


| Прочетено Прочетено: 7366 пъти | КоменариКоментари: 0



Облепиха – стожерът на красивата кожаКрасивата кожа е, преди всичко, здравата кожа. И ако искате да имате здрава, еластична, копринена кожа, е нужна постоянна и внимателна грижа. Знаете ли, че за това могат да ви помогнат едни чудни малки слънчево-оранжеви плодчета?

Нека сега погледнем по-отблизо облепихата - растението, наречено „чудо“, което разполага с разнообразни и възхитителни свойства.

Облепиха – растение, известно под различни имена (морски зърнастец, ракитник, морски ананас), но причината за неговата известност е една – уникалното му чудодейно действие. Още в древни времена хората забелязали полезното влияние на това растение. Легендите за силните воини на Александър Македонски или блестящите гриви на конете на древните гърци се разказват и до днес.

Съставът на облепиховите зрънца е впечатляващ!
Чиста статистика:
190 биологично активни вещества!
18 аминокиселини;
14 витамина;
11 микроелемента;
42 вида липиди

За сравнение:

В едно зрънце от облепиха има три пъти повече витамин А отколкото в един морков; 10 пъти повече витамин С отколкото в портокала; 7 пъти повече витамин Е, отколкото в бадема.

От плодовете и семената на облепихата се извлича масло. То е с течна консистенция, със светло оранжево-червен цвят и забележителен състав от витамини и много други хранителни вещества. От много години насам, маслото от облепиха е средство за засилване на човешкия организъм, подобряване функциите на сърдечно-съдовата система и зрението.

С всички тези полезни вещества, маслото от облепиха е и незаменим помощник при козметична грижа.  Маслото от облепиха прекрасно хидратира, спомага регенерацията и защитните сили на кожата и е широко използвано като активна съставка на много козметични продукти.

Витамин А, с който това масло е изключително богато, е отговорен за хидратацията и еластичността на кожата; Витамин E удължава на младостта на кожата.

Не по-малко важен за  кожата е витамин С, защото допринася за подобряването и поддържането на нейната еластичност. Други витамини (B, Р, К), също играят важна роля в поддържането на здравето и красотата на кожата ни.

Освен това, маслото от облепиха съдържа каротин, каротеноиди, токофероли, стероли, мастни киселини, както и ... списъкът на веществата е много дълъг, затова най-добре да обобщим: благодарение на всички компоненти на облепиховото масло, то е отлично средство за грижа за суха, повяхнала, отпусната и проблемна кожа. Подобрява нейния тонус, плътност и еластичност, а прекрасното му успокояващо, овлажняващо и подхранващо действие помага в борбата срещу бръчките и други неравности. Rhamnia Bynata – натурална козметика с облепиха

Маслото от облепиха се използва с успех и при нарушена пигментация на кожата (тъмни петна от различен вид). И ако случайно не харесвате луничките си, те могат да бъдат третирани с масло от облепиха.

Козметичните продукти, съдържащи масло от облепиха, са прекрасно средство за ежедневна грижа. Те имат хидратиращ, регенериращ, подхранващ и защитен ефект и обикновено се използват след трийсетгодишна възраст, като са подходящи за суха и нормална кожа.

Тук идва нещо много важно. Независимо от средствата, които използвате, за да поддържате  здравето и красотата си, има един компонент, без който няма да има резултат от усилията ви. Той се нарича постоянство. Нека внимателния и настоятелен подход се превърне в начин на живот. Така че планирайте 20 минути на ден само за себе си и тогава здравето и красотата ще останат с вас за години напред.


Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Дневен крем за лице с облепиха

разгледай и поръчай Нощен крем за лице с облепиха

разгледай и поръчай Крем за околоочен контур с облепиха

разгледай и поръчай Тоник за лице с облепиха

разгледай и поръчай Измиващ гел за лице с облепиха












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email