Кой е въвел в хомеопатията съотношението 1:10?


| Прочетено Прочетено: 2568 пъти | КоменариКоментари: 0



 Кой е въвел в хомеопатията съотношението 1:10?„Здравница” стартира нова рубрика, в която ще ви запознава с големите имена на медицината, чийто принос е позабравен в наши дни. Първото име е  Константин Херинг  (1800-1880) -  родоначалник на хомеопатията в Америка и амбициозен ученик на бащата на хомеопатията Самуел Ханеман.

Изтъкнатият лекар е  едно  от 13-те деца в семейството на Карл  Готлиб Херинг и  Кристиане Фредерике. Роден е в гр. Ошац, провинция Саксония, Германия и умира във Филаделфия, САЩ.

Започнал следването си по медицина  в Лайпциг, 26- годишен той написва труда „За медицината на бъдещето”.  Участвал в експедиция до Южна Америка, а от 1827-1833 г.  пребивава  в Суринам, където работи в местната болница лекува прокажените, а в същото време е бил личен лекар на губернатора.

Константин Херинг се занимава с изследване на лекарствени средства, сред които отровата на южноамериканската гърмяща усойница  (Lachesis muta) . След кратък престой в родината се установява във Филаделфия, САЩ.

Сред основателите е на Американския институт по хомеопатия (1844 г), на хомеопатичния медицински колеж на Пенсилвания (1848 г.) и на Медицинския колеж „Ханеман” във Филаделфия (1867 г). На Херинг се дължи приноса  за въвеждането на змийските отрови по-широко в практиката, а също и  на т.нар нозоди (хомеопатичен препарат, направен  от отпадните  продукти на дадена болест).

Сред заслугите му още са формулиране и извеждане на Закона на Херинг, потенцирането с вода, разреждането на хомеопатичните препарати в съотношение 1: 10 и много други.

Константин Херинг Законът на Херинг се счита за един от най-важните постулати в хомеопатията, наред с  основното правило в хомеопатията „Подобно се лекува с подобно”.
Законът на Херинг  може да се сведе до това, че когато е болен, организмът прави всичко възможно да се се самосъхрани и самолекува като елиминира през отделителните си органи всичко излишно или вредно. Това преди всичко са пот, урина и изпражнения.  Освен, че използва  нос, уши, лигавици и ако не е достатъчно, организма си пробива други отвори под формата на язви, абцеси, пъпки и циреи ­ или в по-изразена степен използва кожата.

Друг закон на Херинг се отнася до реда на лекуване на появилите се болестни симптоми. Подобряването на симптомите настъпва най­-често в обратен ред на реда на тяхното появяване. С други думи: Появилите се най­-накрая оплаквания се излекуват най-­напред и освобождават мястото на тези, които стоят по-­назад и трябва да бъдат лекувани с други или с допълнителни лечебни средства. Лекарят хомеопат се радва, а пациентът се чуди  или ядосва, когато при лечението напр. със сяра, отново изплуват навън стари, подтиснати симптоми или настъпва първоначално влошаване, което обаче е необходимо за излекуването на болестите, станали вече хронични. Защото тези лечебни процеси изискват време и търпение и от двете страни, обясняват хомеопатите. Картинно това може да се сравни с изваждането на отдавна потънал кораб, при което на повърхността се появяват всевъзможни боклуци.

Светлана ЖЕЛЕВА












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email