Полезни съвети при жлъчни камъни и кризи


| Прочетено Прочетено: 5785 пъти | КоменариКоментари: 2



Полезни съвети при жлъчни камъни и кризи

Холестеролът стои в основата на състава на жлъчните камъни. Някои автори препоръчват да се избягват яйца, както поради високото им съдържание на холестерол, така и поради това, че те могат да бъдат алергени.

Хранене, богато на захари и животински мазнини и бедно на растителни мазнини и фибри, крие значителен риск за формирането на жлъчни камъни. Повечето проучвания показват, че вегетарианците имат два пъти по-малък риск за заболяване от жлъчно-каменна болест от почитателите на месното меню. Това се дължи на факта, че вегетарианците приемат по-малко калории и по-малко холестерол. Освен това те тежат по-малко от хапващите с охота месо. Специфичните фактори, във вегетарианското меню, обаче, които определят ниския риск за образуване на жлъчни камъни остава неясен. Установено е обаче, че при вегетарианци, които употребяват много масла, макар и с растителен произход имат повишен риск за развитие на жлъчни камъни.

Кафето увеличава скоростта на придвижване на жлъчния сок и следователно намалява риска за поява на жлъчни камъни. В голямо проучване при мъже, онези от тях, които редовно пият по 2 -3 чаши кафе на ден, боледуват 2 пъти по-рядко от камъни в жлъчката. С нарастването на броя на кафетата намалява риска за холелитиаза. Кофеинът се явява като защитна съставка, докато безкофеиновото кафе не се свързва с подобна протективна способност. Разбира се пиенето на повече от 3 кафета на ден не може да бъде провеждано самостоятелно, без да сте говорили предварително с лекуващия си лекар. Кофеинът съдържащ се в кафето може да бъде причина за поява на безсъние, пептична язва, паническо разстройство, както и множество други състояния.

Запекът е бил свързван с риск за формиране на жлъчни камъни. При успешното му третиране, намалява и риска за жлъчно каменна болест. За тази цел, често се използват пшеничени трици, приемани едновременно с течности. Приема на тази комбинация, освен това, намалява холестерола в жлъчката, който е рисков фактор за образуване на камъни. Друго средство за борба със запека е сух екстракт от Алое на "Здравница". Продуктът се предлага в натурална форма (на кристали), както и на капсули.

Понякога жлъчни кризи се появяват като следствие от алергия към храни. При такива пациенти, спирането на хранителния продукт, който е причина за алергията, води до значимо облекчение на оплакванията от жлъчката. Яйцата, свинското месо и лукът са докладвани, като основни причинители на хранителните алергии.

Как да променим начина си на живот?
Хората с камъни в жлъчката често консумират много калории и повечето са с наднормено тегло. Пълните жени имат седем пъти по-висок риск за образуване на камъни в жлъчката, в сравнение с тези с нормални тегло. В този смисъл намалението на теглото може да намали риска за образуване на камъни. Тук обаче не става въпрос за бърза, ексцесивна загуба на много килограми, тъй като това е друг рисков фактор за формиране на жлъчни камъни. Ето защо ако сте решили да отслабвате е добре това да става под лекарски контрол. Диетичните програми при тези пациенти включват преди всичко намаляването на приема на мазнини.

При жени, леките, ободряващи упражнения имат значителен ефект върху намаляването на вероятността за необходимост от хирургическа намеса за отстраняване на жлъчката. Необходими са общо по 2-3 часа седмично леки упражнения. Благодарение на това риска за операция, намалява с 20%.

Рисков фактор за образуване на жлъчни камъни е дългогодишната употреба на противозачатъчни.

Здравословни продукти при проблеми с жлъчката
В "Здравница" ще намерите редица натурални продукти, които действат благоприятно при проблеми с жлъчката. Сред продуктите, които са доказали своята ефективност са:

Билкова смес №18

Билковата смес на "Здравница" е съставена от 9 били по рецепта на лечителя Петър Димков. Използва се при жлъчнокаменна болест (холелитиазата). Една опаковка от билковата смес е достатъчна за 1 месец прием.

Масло от морков и бял трън
Маслото от морков и бял трън на "Здравница" е изцяло натурален продукт, който допринася за нормалното състояние и работа на черния дроб и жлъчката. Протективният и лечебният ефект на силибина, който се съдържа в маслото върху чернодробния паренхим се благоприятства от факта, че около 80% от приложената доза се елиминира с жлъчката. Морковите съдържат различни антиоксиданти, всеки от които има своя уникална защитна функция. Бета-каротинът е най-често срещаният антиоксидант. Освен, че служи като източник на провитамин А, бета-каротинът действа и като антиоксидант. Антиоксидантите са съединения, които неутрализират нестабилните молекули, наречени свободни радикали. Когато свободните радикали станат твърде много в организма, те причиняват дисбаланс, водещ до клетъчно и тъканно увреждане, известно като оксидативен стрес.

Продуктите на "Здравница" можете да поръчате онлайн с доставка до България и Европа или да закупите на място в магазините на "Здравница" в София.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email