Конопено въже може да премахне болката?


| Прочетено Прочетено: 18373 пъти | КоменариКоментари: 0



Конопено въже може да премахне болката?

От древността до днес конопа е имал над 25 000 различни приложения, вариращи от производство на бои, хартия, банкноти, храна, строителни материали, до създаването на биодизел и моторни екомасла. Производството на тъкани и дрехи от коноп датира няколко хилядолетия пр. н. е.

Първите документирани сведения за медицинското приложение на растението са намерени в медицински текстове при археологически разкопки от 2737 год. пр. н. е.

В недалечното минало дедите ни са носели груби дрехи от коноп – конопени ризи, чорапи, потури, калпаци, пояси, фустанели, сукмани и други.

Те рядко са страдали от модерните болести на нашата цивилизация. По онова време остеопорозата, артрозите, артритите, изкривяванията на гръбнака, шиповете (остеофити), неврити и много други са били рядко срещани страдания. Причините за сегашното зачестяване на тези болести са сложни и комплексни, но несъмнено конопеното влакно в миналото е изиграло съществена роля за профилактиката на тези и редица други заболявания.

През последното десетилетие интересът към природните методи на лечение рязко се повиши. Доказали през вековете своята ефективност, методите на народната медицина намират все повече привърженици сред населението.

Лечебно действие на конопеното въже

Въздействието върху биологично-активни точки на човешкото тяло с цел благоприятно повлияване на редица остри и хронични заболявания е лечебна процедура, използувана от дълбока древност и в различни варианти. Широко известен пример в тази насока е използуването на специални игли за акупунктура (иглотерапия), чиято история е с давност повече от пет хилядолетия и е може би най-често използуваният лечебен метод в китайската медицина. Напоследък приложение намират и други физични фактори, използувани като дразнители на биологично-активните точки – напр. точков масаж, електропунктура.
 
Конопеното въже има предимството, че при него се избягва както нарушаване целостта на кожата, така и грубото механично дразнене и свързаните с него неприятни усещания. Освен това прилагането на продукта не изисква познаването на биологичноактивните точки – той просто се поставя върху болното място. Върху кожната повърхност на тялото се проецират лежащи в дълбочина нервно-съдови елементи и проекции на различни вътрешни органи. При дразненето им се задействуват различни реакции с лечебен ефект. Допира на конопеното въже до кожата има информационно, енергийно и биохимично въздействие. Установено е, че в зоната на заболелия орган се променя освен биохимизма, така и енергийното му поле. Чрез своите фини власинки, конопа “отнема” излишното електричество и облекчава страданието. Химичният състав на естественият коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством пряко повлияване на биохимичните процеси и блокиране на рецепторите за болка.

Конопено въже може да премахне болката?

Биохимично въздействие на конопеното въже
В зоната на заболелия орган се променя метаболизма и се натрупват “вредни” вещества – медиатори на възпалението и отпадни продукти на обмяната. На тях се дължат подуването, зачервяването, затоплянето и болката. Последната е причина за нарушената функция на органа и временното понижаване на работоспособността на човека. Химичният състав на естествения коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством прекъсване биохимичните процеси на възпалителната каскада.

Енергиен ефект на конопеното въже
Броят на влакната на конопеното въже е съобразен с енергийните центрове (т.нар. чакри в източната медицина) и се намира в корелация с елементите на лотоса на Аза на съвременната психология. Начинът на изплитане осигурява регулиране енергийните потоци между човека и космоса. Допълнителната обработка, на която се подлага готовия продукт засилва многократно неговият ефект и значително удължава действието му.

Ефект на паметта от конопеното въже

Хора, използвали конопеното въже един път, при следващото му приложение съобщават за по-бързо и ефективно отзвучаване на симптоматиката. Обяснението вероятно се крие във паметовите възможности на ПНЕИ (психо- невро- ендокринно- имунна) системата. След като вече си е изградила отговор спрямо конопа, при повторния си контакт с него, тя реагира по механизма на “късото съединение”.

Странични ефекти и противопоказания
Не са известни странични ефекти от конопеното въже. При чувствителна кожа е възможно няколкоминутно усещане за дискомфорт, което преминава след минути.

Да се избягва поставянето му върху открити рани, бенки и кожни образувания поради опасност от усложнения на същите във връзка с механичното дразнене. Също така не е желателно използуването му при наличие на кожни заболявания..

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Конопено въже против болка - Коносан

разгледай и поръчай Конопена наколенка против болка - Коносан

разгледай и поръчай Конопена гривна против болка - Коносан

Конопено въже може да закупите и от Здравословен магазин "Здравница"

виж повече за Коноп - Cannabis Sativa L.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email