Народни рецепти с мед при проблеми със сърцето


| Прочетено Прочетено: 15188 пъти | КоменариКоментари: 3



Народни рецепти с мед при проблеми със сърцетоСърцето осъществява своята дейност посредством свивания на сърдечната мускулатура в резултат на ритмични електрически импулси.

Нормално сърдечната дейност се характеризира с определен, правилен и постоянен ритъм на съкращения на сърдечния мускул. Честотата на сърдечните съкращения се променя с възрастта. При новородени деца тя е средно 140 удара в минута, при 16-18-годишни - 67 удара в минута, при 47-годишни лица - 72 удара в минута, у по-възрастни - 80-84 удара в минута. Средната честота у възрастни е 60-80 удара в минута.

Нарушенията на сърдечния ритъм се наричат аритмии. При увеличение на сърдечната честота над 100 удара в минута /за възрастни/ и равномерен правилен ритъм на сърцето се говори за синусва тахикардия. При забавяне на сърдечната дейност под 60 удара в минута и правилен ритъм се говори за синусова брадикардия.

С понятието синусова аритмия се означават периодите на смяна на забавен с учестен ритъм и обратно.

Нека разгледаме как медът може да помогне на сърцето ни.

При тахикардия

Сутрин, обед и вечер болният да взема 1 ч.л. чист пчелен мед (разтворен в една винена чаша вода) и 20 капки от следната смес: 20 г чиста валерианова тинктура, 2 г тинктура от глогов цвят, 20 г розова вода, камфор на прах и 10 капки ментови капки (олеум).
Десет минути след капките да се изпива 1 винена чашка от отварата: вземат се по 100 г исландски лишей, бъзов цвят, буков мъх, плодове на глог, мащерка, балканска чубрица и синя тинтява. Всички тези билки смесваме добре. Две с.л. от горната смес, 3 листа от лимон и 3 зърна карамфил запарваме с 500 г вряща вода и варим на тих огън 10 минути. След като изстине отварата се прецежда.
Два часа след храна сутрин, обед и вечер да се дава на болния по 1 с.л. от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 20 ядки от кайсии (счукани или смлени), 20 зелени листа с дръжките от индрише (счукани на кашица), 1 с.л. канела на прах, четири смлени лимона с корите без семките.

При брадикардия
Сутрин, обед и вечер на болния да се дава по 1 винена чаша вода с 1 ч.л. чист пчелен мед и 15-20 капки настойка от 30 г борови връхчета и 150 г чиста сливова ракия, сложена в подходящ стъклен съд, престояла на слънце или до печка 10 дни. Да се дава на болния сутрин, обед и вечер по една супена лъжица от следната смес: 250 г чист пчелен мед, 4 месести лимона се нарязват на парчета и се варят в 1 л вода, докато станат на кашица, прибавят се още 500 г ситно смлени орехи ядки и 250 г сусамов тахан. Всичко се разбърква, докато стане еднородна смес.

При аритмия

Сутрин, обед и вечер, половин час преди ядене, болният да взима по 1 с.л. от следната смес: 500 г чист нектарен мед, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови, 3 месести лимона, смлени на ситно заедно с корите без семките, една чаена лъжичка канела на прах и по 12 г чиста валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email