Осем неща, без които не бива да тръгвате към плажа


| Прочетено Прочетено: 2469 пъти | КоменариКоментари: 0



Осем неща, без които не бива да тръгвате към плажаТръгнахте ли вече за морето? А приготвихте ли всичко, от което ще има нужда и детето ви? Да, точно така. Малчуганът - независимо дали е на 3 или на 7-8 г., има нужда от своя собствена чанта за плажа, а в нея трябва да има всичко, което ще му потрябва. От специален водоустойчив лосион до втори чифт бански и бельо. Забравихте ли нещо? Вероятно! Затова направете си списък.  Ето най-важните неща, без които детето не трябва да припарва до пясъка.

Отделна хавлия
Малчуганът трябва винаги да стои на своя собствена хавлия, за да му е максимално удобно. А и всички знаем колко неприятно е да пълни с пясък тези на мама и татко. Дори да е едва на 4 г., осигурете на мъника голяма плажна кърпа. Така той ще може да се шири, без да се търкулва в пясъка по погрешка. Напоследък пясъчната мода диктува смяна на плажните хавлии с рогозки. Предимството им е, че по тях не полепва пясък, а и няма нужда да ги чакате да изсъхнат, щом решите да си тръгвате. Недостатъкът им е, че когато малкото легне мокро върху тях, не попиват водата.
Не забравяйте да вземете и допълнителна, по-малка кърпа, с която да подсушавате детето, щом излезе от водата. Записахте ли?

Гледайте етикета

Купете отделен слънцезащитен крем за малкото. Лосионът трябва да е с фактор 50+, да е специално за деца и задължително да е водоустойчив. Внимателно четете съдържанието му. Кремът трябва да пази едновременно от UVA и UVB лъчите. Освен това е добре да съдържа цинков или титаниев оксид. Четете етикета! На плажа намажете детето и поне 15-20 минути не му позволявайте да влиза във водата, за да може лосионът да попие добре.

Удобно
Чифт джапанки също задължително трябва да са част от багажа на малкия палавник. Лесно се събуват и лесно се обуват. Идеални са, ако решите да направите кратка разходка из алеите на курорта. Освен това изсъхват бързо и се измиват лесно. Трябва да внимавате, когато ги избирате обаче. Гледайте да не са от материя, която ще се хлъзга, когато се намокри, защото това създава много опасности около басейна.

Резерва
Винаги слагайте втори чифт бански за малките дами и шорти за младите господа. Така, ако след сутрешния плаж отидете на разходка или да хапнете, ще е по-удобно да преоблечете детето. Ако банският е мокър, ще му е неудобно. Освен това децата често цапат банския си по плажа с храна или го пълнят с пясък. В такива случаи е удобно по някое време да се преоблече, за да не се създават излишни дразнения за кожата. Трябва задължително да носите и чифт чисто бельо, което да се облече, преди тръгване от плажа.



За да е весело
Не забравяйте, че трябва да подсигурите забавления за детето на пясъка. Кофичка със сито, търмъче и лопатка ще ви осигурят малко спокойствие. Детето ще стои на едно място, където лесно да го държите под око, и ще се забавлява, копаейки дупки и строейки замъци. През последните години на мода излязоха минибасейните с покрив, които лесно се надуват на плажа, а и не заемат много място в багажа. Те са с диаметър около 1-1,5 м и се надуват лесно с ръчна или крачна помпа. Без проблем можете да го напълните с морска вода и да оставите детето да се плиска вътре. Покривът, който повечето от тях имат, ще крие малкото от безжалостните и опасни слънчеви лъчи.

Като рибка
Стоенето във водата е най-голямото удоволствие за децата на морския бряг. Ако ги оставите, могат да стоят с часове, без да се сетят да излязат. Водата обаче може да е опасна. Затова винаги носете в плажната детска чанта пояс. За най-малките има такива, в които са изрязани специални отвори за крачетата и детето няма как да изпадне. Удобни са поясите, на чиято предна страна има глава на някакво животно. Там детето може да се хване или да си подпре главата, което му дава допълнителна сигурност. За децата над 5 г. подходящ воден аксесоар са т.нар. плувки или ръкавели. Те не заемат почти никакво място в багажа, надуват се лесно, дори с уста, и с тях можете да преподадете на малчугана първите уроци по плуване.

Утоли жаждата
Иронично, но факт. Най-важното нещо за плажа е... водата. Снабдете своята, но и чантата на детето поне с литър живителна течност. Още по-добре е, ако я съхранявате в термос. Така няма да има нужда да пиете горещата течност на и без това непоносимо високите температури.
 
Първа помощ
Пригответе си лична аптечка за първа помощ. Сложете в нея пинцети. Често се случва някое трънче да се вмъкне в кожата на мъника, което създава дискомфорт, дори болка. В комплекта за първа помощ трябва да има и репелент. Ако останете до по-късно на плажа, детето ще има нужда от защита срещу комарите. Носете и ментолов спирт, който облекчава ухапванията от комари и намалява сърбежа. В комплекта за първа помощ трябва да имате и оцет, който ще облекчи евентуално опарване от медуза. И последно, но не по важност, са капките за очи, по-познати като изкуствени сълзи. Те са много полезни особено ако очите ви са чувствителни към хлора в басейна или морската вода.

Източник: Стандарт













Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email