Кога да преместим часовника с час напред и как това влияе върху здравето


Здравница | Прочетено Прочетено: 357 пъти | КоменариКоментари: 0Кога да преместим часовника с час напред и как това влияе върху здраветоКога да преместим часовника с час напред и как това влияе върху здраветоНа 28 март в 3.00 ч. през нощта трябва да преместим часовниковата стрелка с час напред. Така България ще премине към лятното часово време.

Обратното връщане към астрономическото часово време ще стане в 4.00 ч. българско време на 31 октомври 2010 г., когато националната скала за време ще се измести с един час назад.

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 г. От 1999 г. лятното време започва в 3.00 ч. в последната неделя на месец март и продължава до 4.00 ч. в последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с един час назад - т.е. до 3.00 ч. астрономическо време.

Как смяната на времето влияе върху здравето?

Експерти от Стокхолм използваха преместването на часовника за проучване на ефекта от измененията в съня. Те са установили леко увеличение на инфарктите в рамките на седмица след преместването на времето. Рискът от развитие на инфаркт е по-силно изразен при хора, приемащи лекарства за сърце и за сваляне на холестерола и триглициридите в кръвта.

„Нашите данни показват, че дори и малкото намаляване на часовете сън и нарушение в цикъла на събуждане може да увеличи риска от остър миокарден инфакрт“, твърдят експертите.

Акценти от ЗдравницаНепоносимост към лактоза - как се доказва?

Непоносимост към лактоза - как се доказва?

Лечението на болестта зависи от тежестта на симптомите. За хората с леки оплаквания е достатъчно да намалят количеството на млечни продукти в диетата си. Тези с по-тежко протичане трябва да следват стриктна диета без лактоза....още

Страстната седмица: Велика сряда - Иуда предава Божия син

Страстната седмица: Велика сряда - Иуда предава Божия син

На Велика сряда се провежда Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време, на която Той им казва, че един от тях ще Го предаде....още

В София вече ще лекуват сърце със супермодерна технология

В София вече ще лекуват сърце със супермодерна технология

Отделението по кардиология и инвазивна кардиология в столичната Многопрофилна болница за активно лечение "Софиямед" се сдоби с последно поколение ангиограф Allura Centron....още

Коварен пролетен вирус върлува в страната

Коварен пролетен вирус върлува в страната

Пролетен вирус, който атакува очите и предизвиква конюнктивит, върлува в момента в страната. Специалистите наричат вируса парагрипен....още


Виж още от акценти

 

Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

Ню Ес Нет ЕООД предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница Здравница - Google Plus RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2014 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на Ню Ес Нет ЕООД: Условия за ползване

email