Пет идеални продукти за закуска и добро събуждане


| Прочетено Прочетено: 3658 пъти | КоменариКоментари: 0



Пет идеални продукти за закуска и добро събуждане

В последно време здравословното хранене набира сериозна популярност. Има доста спорове кои продукти, колко полезни са и кога трябва да се консумират. Можем да обобщим, обаче, кои продукти са особено полезни, достатъчно хранителни и имат много витамини и минерали.

Основните източници на необходимите за човешкото тяло материали са зеленчуците и плодовете, следвани от млечните продукти. В списъка се нареждат последователно месото и соковете.

Ето кои храни ще ни помогнат да започнем деня със усмивка и в добро здраве.


Зелен чай вместо кафе
Има дами, които, за да се развеселят и разсънят сутрин пият кафе с парче сирене, но тази комбинация не е най-ефикасната за прилив на енергия. Най-полезният продукт, който ще замести кафето, това е зеленият чай. При предозиране с кофеин, вместо нормалната бодрост ще си донесете безпокойство и нервност. За това заместете кафето с чаша зелен чай с парче лимон – ето това е идеалната напитка за събуждане. Може да комбинирате чая и с портокалов сок.

Банани

Бананите са препоръчвани от много треньори и спортисти, особено преди тренировка. Защо бананите са една от най-здравословната закуска? Бананите съдържат няколко вещества, който помагат за доброто зареждане с енергия сутрин. Основен виновник за това е аминокиселината триптофан. Бананите съдържат също и калий, който подобрява нервната система, има благоприятен ефект върху сърцето и премахва мускулната слабост. Препоръчително е да хапвате банани сутрин и при следобедни закуски до 17 часа.

Грозде и женшен
Най-полезните продукти са обединени в един коктейл – гроздето и женшенът. В чаша гроздов сок се прибавят няколко капки тинктура от женшен. Напитката се консумира 15 мин. пред закуска. Женшенът е естествен адаптоген. Препоръчва се и при стрес и настинки през зимата. В гроздовия сок се съдържа много глюкоза.

Сушени плодове
За добро събуждане сутрин – сушени плодове. Те ще бъдат божи дар за тези, които са подложени на голямо умствено натоварване през деня. Сушените плодове могат да бъдат в комбинация с овесена каша, което ще ги направи още по-добра закуска. Яжте кашите сутрин, защото съдържат сложни въглехидрати, които се усвояват дълго време.


Шоколад
Много жени са обсебени от храната, състояща се от въглехидрати, но не всички въглехидрати са безполезни и вредни. Ще бъде по-лесно да се откажете от сладкишите и тортите, като ги замените с шоколад. Ако шоколадът е истински той носи много хранителни вещества за организма. Доказани са ползите на шоколада при бременните жени. Той съдържа фолиева киселина, която допринася за нормалното развитие на плода. Благодарение на стеариновата киселина, шоколадът помага за поддържането на нормални нива на холестерола. Един парче шоколад е в състояние да насити организма. Как мога да определя истински ли е шоколада? Истинският шоколад се покрива с бяла плака ако го оставите за известно време в хладилника.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Здравословни и супер храни

разгледай и поръчай Семена, ядки и сушени плодове

прочети още Някои от най-здравословните закуски и напитки












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email