Какво трябва да бъде ежедневието на ученика?


| Прочетено Прочетено: 4367 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво трябва да бъде ежедневието на ученика?

Родителите трябва да се въоръжат с много търпение и да положат усилия, за да накарат децата да дадат всичко от себе си, за да може наученото в училище да бъде полезно за тях. В случай, че имате първолак в къщи, той трябва да се придържа към режима, в който е бил по време на престоя му в детската градина.

Добро утро
Всички знаем колко е трудно да събудим малкото ангелче рано сутрин, когато то спи толкова сладко. За да може събуждането да е по-лесно, вечер ученикът трябва да е приготвил раницата си с всичко необходимо и дрехите, които ще облече за училище. Трябва да определите времето на събуждане, така че да не се налага детето да бърза. Събудете детето спокойно без да навивате алармите на телефона си или да повишавате тон. Няма да навреди ако правите няколко упражнения сутрин заедно с детето си, напротив, и двамата ще се почувствате бодри и готови за дневните задачи. Закуската също е много важна. Сервирайте на детето си прясно или кисело мляко, може да включите мюсли или зърнени закуски и задължително пресен сок. Избягвайте сервиране на закуска състояща се от бъркани яйца или месо.

Училищен обяд
След като приключи с учебните занятия е препоръчително детето да обядва. В случай, че сте не работа или по други причини нямате възможност да сервирате обяд на детето си у дома се погрижете то да избягва да се храни в кафенето пред училище. Топлият, здравословен и вкусен обяд е една не малка гаранция, че детето ви ще се предпази от храносмилателни проблеми.
Много деца изпитват притеснения да носят сандвичи или друга храна в раниците си. В този случай не настоявайте пред детето си да носи храната, която сте му приготвили. Препоръчително е ако има възможност обяда да става в училищния стол, където притесненията на детето ще отпаднат.

Важно е как детето да се отпусне

Всички деца имат периоди на лошо настроение. Това може да се дължи и на умората. Ако детето е много палаво и не спи добре през нощта се нуждае от малко по-голяма почивка.
Препоръчително е да сложите децата да си легнат поне за 1 час след училище и чак тогава да започнете с подготовката на домашните. Изграждането на навик за следобеден сън ще бъде полезно и за последващото развитие на детето. Подготовката на домашните работи става много по-приятна и лесна, ако детето е отпочинало.

Довиждане, заспивам
Всички извънкласни занимания, игри с деца или стоенето пред компютъра е препоръчително да завършват около 18.00 часа. Препоръчително е и подготовката на уроците да завършва в този час. След това можете да заведете детето на разходка с вас, да ви помогне в кухнята или да гледате някой анимационен филм. Едно от ключовите условия за добра почивка и съм е детето да има достатъчно време да се успокои преди да си легне. Вечерята също  е фактор за това. Храненето на детето вечер трябва да приключи поне 30 мин. преди лягане.

В крайна сметка децата, както и възрастните се нуждаят от топлина, внимание и подкрепа. Отделяйте повече време на децата си!












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email