Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс?


| Прочетено Прочетено: 2131 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс?

Нервно-паралитичното вещество ботокс, съдържащо невротоксина на ботулизма (отровата ботулинум А, както е официалното му название) напоследък е най-популярното средство за опъване на бръчки в козметичната индустрия.

Процедурата с токсина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура не е болезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция.

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, ефектът от нея се проявява след 2 - 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторно третиране времетраенето му се удължава.

Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 - 48 часа.

Няма ограничение на процедурите с ботокс. Може да ги правите цял живот, но не е препоръчително да си инжектирате токсина на едно и също място, повече от два пъти в годината.

Цената на една процедура е около 400 долара, но зависи от мястото на прилагане и от броя на процедурите.

Ако повтаряте по-често процедурата или тя е изпълнена от непрофесионалист, рискувате да получите парализа на лицевите мускули.

Инжекциите с ботокс могат да помогнат и при козметични операции, които по принцип изискват хирургическа намеса.

Инжектирането с ботокс може да оправи леки дефекти в носа. Токсинът също така решава до известна степен и проблема със стърчащите уши.

Досегашните фаворити на козметичните специалисти, като корекциите с лазер, пилинг и подкожни инжекции с биологични вещества - хиалуронова киселина или собствени мазнини отстъпват място на ботокс. Специалисти съветват обаче, че най-добра е комбинацията от всички тези процедури когато става дума за нехирургична козметична намеса.

Ботокс се радва на огромна популярност както от страна на жените, така и от мъжете. Особено е популярен сред бизнесмени, които имат тежки срещи или телевизионни изяви. Ботокс спира изпотяването и прави да изглеждате свежи и отпочинали. Да не говорим за популярността на ботокс в Холивуд – там най-големи почитатели на токсина са Мадона, Шер (естествено), Джак Никълсън и Майкъл Дъглас.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email