Методът на Рудолф Бройс с гладуване и пиене на зеленчукови сокове и билкови чайове


| Прочетено Прочетено: 30577 пъти | КоменариКоментари: 0



Методът на Рудолф Бройс с гладуване и пиене на зеленчукови сокове и билкови чайове

В поредица от статиите ще ви запознаем с Рудолф Бройс, неговият метод като натуропат и болестите при които помага.

Австрийският лечител Рудолф Бройс, по професия електротехник, е излекувал хиляди болни от рак и други болести, считани за нелечими, само с природни средства. Живял е дълго и е получил признание за лечителските си способности още приживе. Методът му е изложен в едно скромна брошура – „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания –рак, левкемия и други, считани за неизлечими”.

Методът се базира на съчетание от гладуване и приемане на зеленчукови сокове и билкови чайове. Пълният курс на лечение е 42 дни (6 седмици). При по-леки случаи може да се приложи половин курс на лечение за 3 седмици (21 дни), разказа предаването „На кафе”по Novatv.

Използвани лечебни течности при прилагане метода на Бройс:

1. Чай от салвия (Salvia officinalis)

Две чаени лъжички салвия се сипват в 500мл. вода, варят се в нея само 3 минути и се прецеждат. В чая се добавят още по 1 чаена лъжичка жълт кантарион (Hypericum perforatum), маточина (Melissa officinalis) и мента (Menta piperita), киснат в него още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично, с прекъсвания, през целия живот.

2. Чай за бъбреци
Приготвя се билкова смес: полски хвощ (Equisetum arvense) – 15г., коприва ( Urtica dioica) – 10г (добре е да е събирана през пролетта), пача трева(Poligonum aviculare) – 8г, жълт кантарион (Hypericum perforatum) – 6г. Това количество трябва да стигне за 3 седмици. Чаят за бъбреци не бива да се пие по-дълго време. Една щипка от сместа, взета с палеца, показалеца и средния пръст (или половин супена лъжица) се залива с 250мл. вряла вода и кисне 10мин. прецежда се и се добавят още две чаши гореща вода. Това количества (3 чаши) се кипва още 10 минути. Чаят за бъбреци се пие студен на празен стомах първите три седмици от пълния курс на лечението, по 125мл. сутрин, обед и вечер преди лягане. Приготвената доза е за два дни. При пълен курс на лечението през последните 3 седмици вместо чаят за бъбреци се пие чай от невен
.
3. Чай от кръвен здравец (Geranium sanguineum)
В оригиналната рецепта на Рудолф Бройс се препоръчва зловонен здравец (Geranium robertianum), но той не се продава в нашите билкови аптеки, поради което го замених с кръвен здравец, който има близки до него лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125мл вряла вода, кисне в нея 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. Този чай е незаменима част от лечението на рак, особено в случаите когато вече е проведена рентгенова или лъчетерапия, тъй като билката съдържа малко количество радий (тук става дума за зловонния здравец).

4. Сок от зеленчукова смес
300г червено (салатно) цвекло, 100г моркови, 100г глави целина, 30г черна ряпа и един картоф с големина на кокоше яйце. Прави се със сокоизтисквачка. Ако черната ряпа ви люти, може да я замените с бяла или червена.

Забележка: Картофът е задължителен само при рак на стомаха и пожелателен при другите му форми. Вместо картоф в сока може да се изсипват дневно по 250мл отвара от картофени обелки (хладка, на глътки).

Сокът се прецежда през много ситна цедка или през няколко слоя тензух или марля, за да не останат власинки от зеленчуците, които подхранват тумора. Ракът се подхранва само от твърдите храни, затова през целият курс на лечението трябва да се приемат само зеленчукови сокове и билкови чайове. През време на лечението пациентът ще загуби малко от теглото си, но след това ще премина краткотрайно на диетично хранене и после може да се върне към обичайното хранене. Въпреки загубата на тегло сами ще се убедите, че силите ви непрекъснато ще се увеличават по време на лечението.

5. Чай от невен (Calendula officinalis)

Три чаени лъжички от билката се заливат със 750 мл вряла вода, киснат в нея 3 минути и се прецеждат. Изпива се сутрин, обед и вечер преди лягане по половен чаша (125 мл) със стайна температура и на гладен стомах вместо чая за бъбреци през вторите три седмици на пълния курс от 42 дни. Посочената доза е за два дена.

Добре би било, ако няколко дена преди започването на лечението заедно с нормалното хранене се пие до ¼ л сок, за да може организмът да свикне с него. Необходимото количество сок за преживяване е от 1/8 л до ¼ л на ден, но може да се пие и до ½ л.

Течността не се поглъща веднага. Важно е при пиенето на сока и на чайовете да се отдели много слюнка. Пие се на малки глътки, при това „дъвче“.

График на приемането на сока и чайовете:
8:00 часа – изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах и на глътки.
8:30 часа – изпиване на 125 мл чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента.
9:00 часа – изпиване на 125 мл сок от зеленчуци на глътки, с малко задържане в устата преди гълтането за отделяне на повече слюнка.
9:30 часа – пиене на 125 мл хладък чай от салвия и другите билки.
10:00 часа – пиене на 125 мл сок от зеленчуци на глътки, със задържане в устата преди гълтането.
12:00 часа – изпиване на празен стомах на 125 мл студен чай за бъбреци.
13:00 часа – изпиване на 125 мл сок от зеленчуци на глътки с малко задържане в устата преди гълтането му.
17:00 часа – изпиване на 125 мл бульон от лук от болните с малки тумори и от оперираните болни.
От 18.00 до 20.00 часа – изпиване на 125 мл сок от зеленчуци със задържане в устата.
Вечерта преди лягане – изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци.
Изпиване на 125 мл чай от кръвен здравец на глътки през целия ден.

Пояснение: Задържането на сока или чая в устата се изисква, за да може течността да се смеси със слюнката, което допринася за по-лесното усвояване от организма.

Добавка:
Слабите болни и болните с дефицит на протеини (белтъчни вещества) могат да изпиват дневно по 125 мл бульон от лук или зелев сок.

Една глава лук (с кафява люспа) нарязана на ситно, се запържва до златисто в растително масло. Добавя се ½ л. хладка вода и се вари, докато лукът се развари. Добавя се растителен бульон. ПРЕЦЕЖДА СЕ И СЕ ПИЕ САМО ПРОЗРАЧНИЯТ БУЛЬОН, БЕЗ ЛУКА.

Забележки:
1. Да не се употребяват подсладители в сока и чайовете.
2. При провеждане на лечението болните да не се претоварват физически, да лежат повече на легло, но да не се обездвижват и да се разхождат на чист въздух.
3. Болният не трябва да крие от лекуващия го лекар за предприетото лечение с природни средства. Той трябва да вземе самостоятелно решение дали ще се лекува сам, или под наблюдение на лекар.
4. Болният трябва да следи всеки ден кръвното си налягане.
5. По време на лечението болният ще отслабне с няколко килограма. Ако почувства голяма слабост, трябва сам или с лекуващия лекар да вземе правилно решение за продължаване или за спиране на лечението и за евентуалното му продължаване след достатъчно укрепване.
6. От две до четири седмици след завършване курса на лечение да продължи да пие всеки ден по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди хранене.
7. Ако прекрати гладуването, болният да продължава пиенето на сока и чайовете и да се подхранва само с храни от приложения списък. Някой случай да не яде месо и месни произведения, както и захар и захарни изделия, тъй като те подхранват раковите клетки.
8. След завършване курса на лечението трябва да се направи постепенно захранване с диетични храни, преди да се премине към нормално хранене.
9. При поява на запек по време на лечението може да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина, да си пият леки слабителни чайове, да се пие по една лъжица чист зехтин, два-три пъти на ден.
10. През време на лечението да се пие вода.
11. За подпомагане на сърдечната дейност при нужда да се пие есенция от глог – от 20 до 40 капки в зависимост ог теглото.

При рак на различните органи можете да добавите следните чайове:
При тумор на мозъка – една-две чашки от маточина (Melisso officinalis) (хладък) dневно. Пие се бавно, на малки глътки. Една щипка на чаша (150 мл) се залива с кипяща вода и се отавя 10 минути да кипне.

При рак на очите – една чашка от очанка (Euphrasia officinalis) на ден (хладък). Пие се бавно, на глътки. Една щипка се залива с вряла вода, кисне 10 минути.

При рак на гърдите, яйчника или на матката – една чашка хладък чай от цариче (Alchemilla vulgaris complex) и коприва (Urtica dioica). Приготвянето на чая е както в предишните рецепти.

При рак на небцето, устните, езика, сливиците или ларинкса – чай от безреница (горски анасон) (Pimpinella anisum)

При рак на кожата - ако поразените места са с диаметър до 1 см. Мокрете ги с пресен сок или със спиртен извлек от змийско мляко (Chelidonium majus). Ако са по-големи, мокрете кожата около раните, без да мокрите самите рани.

При рак на костите (саркома), рак на белите дробове или туберкулоза на белите дробове – чай от теснолист живовляк (Plantago lanceolata), медуница (Pulmonaria officinalis), самобайка (гергьовденче) (Convallaria majalis) , благороден лопен (Verbascum nobile) или висок лопен (Verbascum densifeorum), или див копър (Anethum graveolens) – в неорграничено количество. При туберкулоза се добавя и една чаена лъжичка семена от широколист живовляк с малко вода или чай.

При рак на черния дроб – две чашки топла отвара от картофени обелки . Ако ви харесва пийте, ако не ви харесва, значи черният дроб няма нужда от нея и можете да не я пиете. При рак на черния дроб се правят компреси над дроба със запарен хвощ, който се поставя в сгъната на две ленена или памучна кърпа, отгоре се покрива с найлон и се стяга с топъл пояс. С компреса се преспива. Компреси могат да се правят и със зелеви листа.

При рак на стомаха – една чаша чай от бял пелин или червен кантарион да се пие хладък веднъж на ден, на малки глътки. Една малка щипка от билката се залива с една чаша кипяща вода и се оставя за 3 минути да кисне. Ако се касае за нервен стомах, тогава се пие дневно по една чаша чай от валериан и пелин: половин чаена лъжичка корени от валериан се варят 3 минути в една чаша вода, след което се излива върху малка щипка пелин и се оставя 3 минути да кисне.

При рак на далака и панкреаса – да се пие най-малко по един литър на ден горещ или студен чай от салвия (градински чай).

При рак на простата и тестисите – да се пият на малки глътки по две чаши студен чай от дребноцветна върбовка дневно, една щипка от билката се кисне 10 минути във вряла вода.

При левкемия - при лечението на това заболяване не се гладува 42 дена. То се състои в приемането на1/4 литър зеленчуков сок на ден, добре ослюнчен, и се яде всичко, което е вкусно, но без никакви супи с месо, никакво говеждо и свинско месо. Зеленчуковият сок се приема на глътки през целия ден, но главно преди храненията. Пие се и чаят от салвия, а през първите 21 дена и чаят за бъбреци. Вторите 21 дена се пие чай от невен. Много е важно около болните от левкемия да няма нафталин или други видове отрови за молци. Жилищата трябва да се пречистват основно, да няма и следа от тези опасни за живота отрови.

Хранене на онокоболните по време на лечебния процес 

Ако болният не може да издържи на продължително гладуване да продължава лечението със сокове и чайове и да се подхранва с оказаните по-долу храни. Това ще удължи срока на лечението:

Не бива да се ядат:
1. Месо и месни продукти
2. Захар и захарни изделия
3. Пържени, пушени, консервирани и много солени храни
4. Да се избягват прясно мляко, сметана, масло от животински произход, кашкавал и други силно маслени продукти.
5. Бял хляб, бяло брашно и всички тестени продукти
6. Да не се употребяват алкохол, безалкохолни напитки със стабилизатори, подсладители, овкусители, оцветители и други добавки с буквата Е и цифри след нея (например Е120), кока кола, пепси кола, боза и др.
7. Да не се пуши
8. Да не се пият кафе и черен чай
Могат да се ядат:
1. Варива и ядки: елда (гречка) – съдържа витамин Б 17, който унищожава раковите клетки, горчиви ядки от зарзали (кайсии) и бадеми, орехи, лешници, фасул, леща, картофи (варени или печени), пълнозърнест хляб, кълнове.
2. Плодове и зеленчуци: ябълки, сливи, нар, диня, пъпеш, тиква, ягоди, малини, къпини, домати, червени и зелени чушки, всички видове зеле, спанак, моркови, целина, ряпа.
3. Растителни мазнини: студено пресовано олио, зехтин и ленено масло.
4. Чайове от салвия, невен, кръвен здравец, хвощ, коприва, жълт кантарион, маточина, мента, пача трева, бульон от кромид лук, зелен чай.
5. Може да се яде и нискомаслено козе или краве кисело мляко.

Да не се допуска запек по време на лечението.

При поява на запек да се пият слабителни чайове, да се ядат пресни сини сливи или смокини, а ако са сушени да се накисват във вода от вечерта и сутринта да се изяждат плодовете и да се изпива водата. При необходимост да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина.

Важна добавка към рецептата на Рудолф Бройс:
Да се правят компреси на болните органи и да се пие отвара от високопланински хвощ, който съдържа около 8 пъти повече силициева киселина от полския хвощ и разяжда злокачествените тумори, без да засяга нормалните клетки. Ако не може да се намери високопланински хвощ, рецептата може да се изпълни с полски хвощ, но в по-големи количества!

Всеки ден сутринта да се приготвя отвара от планински хвощ като се вземе около 20см. от стеблото му, заедно с игличките и листенцата, или 3 супени лъжици от изсушения надробен хвощ. Билката се вари 15 минути в литър и половина вода на слаб огън и при затворен капак, след което кисне във водата докато се охлади и се прецежда през ситна цедка. Разделя се на две части: един литър за компреси и половин литър за пиене на глътки през деня.

През денонощието се правят три компреса: преди обед и след обед по два часа и преди лягане за цялата нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която трябва да покрива кожата над болния орган или кожния тумор. Кърпата се напоява с отварата от хвощ и се прецежда. Върху нея се поставя полиетиен, а след това се прикрепва с ластичен колан или с друга подходяща дреха така, че кърпата да не пречи на движенията на болния и компресът да не пада.

Оттук можете да изтеглите цялата книга на Рудолф Бройс:
https://poznanie.net/bookstore/lechenie-ot-raka-daniela/

Статията е информативна. Редакцията на „Здравница” ви съветва при необходимост първо да потърсите консултация със специалист.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email